to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νέα Δημοκρατία: Ένα συνέδριο φανταστικό!

«Θα σου φέρω ένα παράδειγμα: έρχεται ένα γεροδεμένο παλικάρι στα γραφεία και δίνει ένα πεντοχίλιαρο σ’ έναν υπεύθυνο, με την ταυτόχρονη εντολή: πήγαινε στην λαχαναγορά και φέρε μου πενήντα παιδιά να ψηφίσουν»


του Γιώργου Βαρεμένου*

Καμιά φορά δεν ονειρεύεσαι μόνο στον ύπνο σου αλλά και στο ξύπνιο σου. Άκου λοιπόν τί ονειρεύθηκα: πριν από μήνες είμασταν, λέει, σε αποστολή της Βουλής σε κεντροασιατική χώρα και συζητούσα με βουλευτή της ΝΔ, από παραλιακό μέρος της Αττικής, οι πολύ δεξιές απόψεις του οποίου φωνάζουν από μακρυά. Τέλος πάντων. Παρ’ ότι βρισκόμασταν πολύ κοντά από εκεί που ο Ταμερλάνος έπαιζε μπάλα με τα κεφάλια των αντιπάλων του, εμείς συζητούσαμε για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

«Ξέρεις κάτι», μου λέει ο αρειμάνιος κατά τα άλλα βουλευτής, «έχουμε κι εμείς προσυνεδριακές διαδικασίες.» Ανακάθισα από την έκπληξη και ρωτάω με απορία, έχοντας την εμπειρία από συνέδρια της δικής μας πλευράς, τα οποία δεν τα έχω δει σε όνειρο, έστω στο ξύπνιο, αλλά τα έχω ζήσει και μπορεί να γράψω βιβλίο στο μέλλον: «Έχετε προσυνεδριακές διαδικασίες και εσύ βρίσκεσαι εδώ, στου διαόλου τον πισινό;» «Ναι, απαντάει, και καλύτερα που δεν είμαι εκεί, διότι τα πράγματα σ’ εμάς είναι άλλο ανέκδοτο.»

Και συνεχίζει, ενώ εγώ αλλάζω πλευρό, έστω στο ξύπνιο μου: «Θα σου φέρω ένα παράδειγμα: έρχεται ένα γεροδεμένο παλικάρι στα γραφεία και δίνει ένα πεντοχίλιαρο σ’ έναν υπεύθυνο, με την ταυτόχρονη εντολή: πήγαινε στην λαχαναγορά και φέρε μου πενήντα παιδιά να ψηφίσουν». Έμεινα επί τόπου! Και τι τόπος! Μια απέραντη στέπα. 

Η ωμή ειλικρίνεια του βουλευτή με έκανε να μην μπορώ να ξεχάσω το όνειρο και το θυμήθηκα όταν άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει από το βήμα του συνεδρίου ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα με ρίζες στην δεξιά (εδώ οι σύνεδροι από το ΛΑΟΣ ένοιωσαν να πατάνε γερά στην γη), με άνοιγμα προς το κέντρο (κάτι που έκανε πρώην εκσυγχρονιστές να γελάσουν πλατιά). Και τί λαϊκό κόμμα! Με άρωμα από λαχαναγορά! (θυμήθηκα ξανά το όνειρο).

Πρόκειται για φανταστική ιστορία και κάθε ταύτιση με την πραγματικότητα είναι απολύτως συμπτωματική.    

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)