to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 07.06.2017

Πολιτική

Νέα δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου - Στο μικροσκόπιο το ακίνητο της Σύρου

Στο μικροσκόπιο το ακίνητο της Σύρου...


Νέα δικαστική έρευνα παρήγγειλε η  Εισαγγελία Διαφθοράς για το ζεύγος Παπαντωνίου, βάζοντας στο μικροσκόπιο την πώληση ακινήτου τους  στη Σύρο το 2016.

Λίγες μέρες μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη  έδωσε εντολή να ερευνηθεί αν η πώληση του επίμαχου ακινήτου είναι εικονική ή όχι αλλά και πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του για τη μεταβίβαση του ακινήτου ενώ είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με σκοπό πολύ σύντομα η εισαγγελία Διαφθοράς να έχει απαντήσεις για τη μεταβίβαση του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς το θέμα κρίνεται πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της γενικότερης έρευνας που αφορά το ζεύγος Παπαντωνίου, στο οποίο πριν από λίγες ημέρες απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μετά την απαγγελία κατηγορίας για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων σε βάρος του.

Το συγκεκριμένο ακίνητο αγοράστηκε το 2002. Ο Γιάννος Παπαντωνίου αγόρασε ένα οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων με μία ημιτελή κατοικία στη Σύρο. Το τίμημα άγγιξε τα όρια της αντικειμενικής αξίας και έφτασε τα 100.941 ευρώ. Εν συνεχεία κατασκεύασε εκεί μία επίσης υπερπολυτελή βίλα 224 τ.μ. που η αξίας της προ κρίσης άγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο πουλήθηκε πέρισυ σε έναν Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινική δίωξη στον Γ. Παπαντωνίου και τη σύζυγό του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, σχετικά με τη νομιμότητα καταθέσεων του ζευγαριού που έχουν εντοπιστεί στο εξωτερικό, αλλά και του ελέγχου της απόκτησης ακίνητης περιουσίας μετά το 2000, οπότε ο κ. Παπαντωνίου θήτευσε στο υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων που έχουν ζητήσει από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχουν εντοπιστεί σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να έχει προχωρήσει στην Ελβετία σε νομικές διαδικασίες ώστε να αποτραπεί η άρση της τραπεζικής ασυλίας και να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτοί.

Ο ένας από τους επίμαχους λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα και από τα αρχεία της λίστας «Μπόργιανς», ενώ οι άλλοι δύο είχαν προκύψει από τη λίστα «Λαγκάρντ».

Οι έρευνες των δικαστικών αρχών στους λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου στην Ελβετία, αφορούν ενδεχόμενη σύνδεσή τους με παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα επί των ημερών του πρώην υπουργού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ θα εξεταστεί και κάθε πιθανότητα να συνδέονται και με προγενέστερη πολιτική παρουσία του πρώην υπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε δεινή θέση ο Γιάννος Παπαντωνίου, «καραμπινάτη» φοροδιαφυγή και «περίτεχνες» τραπεζικές συναλλαγές

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)