to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:14 | 09.07.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Νέα δικαστική απόφαση για "Ελευθεροτυπία"

Νέα δικαστική απόφαση(προσωρινή διαταγή) για 77 εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας" εξέδωσε το Πρωτοδιεκίο Αθήνας, με την οποία απαγορεύεται κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας.


Μετά την πρώτη απόφαση επί της προσφυγής 9 εργαζομένων, σήμερα το Πρωτοδικείο Αθήνας έκανε δεκτή την προσφυγή 77 εργαζομένων που έχουν απολυθεί και ζητούν συντηρητική κατάσχεση κινητής, ακίνητης περιουσίας και σημάτων της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. μέχρι του ποσού των 5,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύθηκε κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων της κινητής κι ακίνητης περιουσίας της και των σημάτων αυτής, μέχρι το συνολικό ποσόν των 5.300.000 €.Η δέσμευση ισχύει τουλάχιστον έως 20-11-2012, με δυνατότητα παράτασης κατά την πιο πάνω δικάσιμο και για όσο χρόνο θα χρειαστεί έως την έκδοση οριστικής απόφασης.
Διαμαρτυρία για την μη καταβολή επιδομάτων
Την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, στις 11 πμ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΠΕΑΘ για την την άμεση καταβολή των επιδομάτων επίσχεσης και ανεργίας των εργαζομένων ή πρώην εργαζομένων της ΧΚΤ.
Οι εργαζόμενοι της ΧΚΤ καλούν  και κάθε εργαζόμενο ή απολυμένο οποιασδήποτε άλλης εκδοτικής επιχείρησης στο χώρο του Τύπου - ΜΜΕ, που διεκδικεί αντίστοιχο επίδομα να διαμαρτυρηθεί μαζί τους.
Καλούν επίσης κάθε εργαζόμενο, άνεργο, απολυμένο, αγωνιστή, πολίτη που αισθάνεται αλληλέγγυος στον αγώνα τους να στηρίξει και με τη φυσική του παρουσία την κινητοποίηση αυτή.
Καλούν, τέλος, τα σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ, Λιθογράφοι) να αναλάβουν τις ευθύνες τους αναφορικά με την χωρίς άλλη καθυστέρηση καταβολή των επιδομάτων.
tags: ΜΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)