to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 10.12.2021

Διεθνή

Νέα διευθύντρια της Unicef αναλαμβάνει η Αμερικανίδα Κάθριν Μ. Ράσελ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε σήμερα την Αμερικανίδα Κάθριν Μ. Ράσελ, στενή συνεργάτιδα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, διευθύντρια του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντουζαρίτς


Η Ράσελ θα διαδεχθεί τη συμπατριώτισσά της Ενριέτα Φορ η οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο.

Η Κάθριν Μ. Ράσελ, 60 ετών, ήταν μέχρι σήμερα σύμβουλος του Μπάιντεν και διευθύντρια του γραφείου προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν χαιρέτισε «τις ηγετικές ικανότητες, την εμπειρία, τη σοφία και την ενσυναίσθηση» της συνεργάτιδάς του, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ράσελ στο παρελθόν είχε εργαστεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Είχε βρεθεί ξανά σε θέση ευθύνης στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Φορ υπέβαλε την παραίτησή της τον Ιούλιο αλλά συμφώνησε να παραμείνει στη θέση μέχρι τον διορισμό νέου διευθυντή της Unicef. Κατά παράδοση, οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου είναι Αμερικανοί, από την ίδρυσή του, το 1946.

«Η Πρέσβειρα Cathy Russell υπήρξε μια αξιόπιστη και απαραίτητη σύμβουλος για την Jill και εμένα για σχεδόν 30 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα, η Τζιλ και εγώ έχουμε γίνει μάρτυρες - και επωφεληθήκαμε αμέτρητες φορές - της ηγεσίας, της εμπειρίας, της σοφίας και της ενσυναίσθησης της Κάθι. Και είναι λόγω αυτών των ιδιοτήτων που δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να την διορίσει ως την επόμενη Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF» αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του ο Τζο Μπάιντεν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)