to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 04.08.2013

Πολιτική

Νέα "διευκόλυνση" στην ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ του Μελισσανίδη;

Θα συνεχιστούν οι "διευκολύνσεις" της κυβέρνησης Σαμαρά στις εταιρείες συμφερόντων του επίδοξου αγοραστή του ΟΠΑΠ;


Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, και συνολικά η κυβέρνηση, αποφεύγει να σχολιάσει τις αποκαλύψεις των μέσων ενημέρωσης για τον επιχειρηματία που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του μεγαλύτερου "φιλέτου" του Δημοσίου, στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί απόφαση για την άρση των αναγκαστικών κατασχέσεων και των υποθηκών που έχουν επιβληθεί στην ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ (του ομίλου Μελισσανίδη).


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με αποκαλύψεις της "Αυγής", το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη διευκολύνει την ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ, επιτρέποντάς της να καταβάλλει σε (όλο και περισσότερες) δόσεις το 25% του ποσού που της καταλογίσθηκε μετά από φορολογικό έλεγχο και την άσκηση προσφυγής της ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ σε βάρος των καταλογιστικών πράξεων της εφορίας. Ουσιαστικά, με τις υπουργικές αποφάσεις η κυβέρνηση στρέφεται ενάντια στον εαυτό της, καθώς διευκολύνεται η επιχείρηση να κάνει νόμιμες προσφυγές εναντίον αποφάσεων των οικονομικών υπηρεσιών!

Το 2010 το ΔΕΚ Αθηνών (Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο) έκανε έλεγχο στη χρήση του 2001(!) και καταλόγισε πρόστιμα στην επιχείρηση συνολικά 26.660.261,15 ευρώ για παραβάσεις σχετικά με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, την απόδοση ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος. Όλες οι αποφάσεις εκδόθηκαν το 2010.

Η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ άσκησε προσφυγές εναντίον των αποφάσεων. Με την κατάθεση των προσφυγών, η εφορία προβεβαίωσε ως υποχρεούται το 25% του καταλογισθέντος ποσού, δηλαδή 6.665.065,29 ευρώ. Η επιχείρηση απαίτησε να μη γίνει προβεβαίωση, αλλά το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση και η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ξεκίνησε τις καταβολές των ποσών. Όμως τον Νοέμβριο του 2012 (επί κυβέρνησης Σαμαρά…) υπέβαλε αίτηση για διακανονισμό οφειλών. Έτσι τον Μάρτιο εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση (ΔΠΕΙΣΕ 1048840 ΕΞ 2013) που έδινε 15 δόσεις. Η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ δεν ικανοποιήθηκε και τον Ιούνιο ζήτησε νέα ρύθμιση. Άμεσα εκδόθηκε δεύτερη υπουργική απόφαση που κάνει τις δόσεις 45!

Και τώρα η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ συνεχίζει τα αιτήματα διευκόλυνσης, ζητώντας να αρθούν υποθήκες και κατασχέσεις ακινήτων που επιβλήθηκαν από τη ΦΑΕ Πειραιά για να διασφαλιστούν τα δημόσια έσοδα. Μετά τις περισσότερες δόσεις, θα δώσει άραγε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και άρση υποθηκών και κατασχέσεων; Και με ποιον τρόπο θα διασφαλίσει τα δημόσια έσοδα;

Σημειώνεται ότι έχει διαταχθεί από τη ΦΑΕ Πειραιά:

- Κατάσχεση εις χείρας τρίτου εις βάρος του Δ. Μελισσανίδη για το ποσό των 9.425.166,59 ευρώ ως διευθύνοντα συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου της Πετρέλαια Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρείας Πετρελαιοειδών.

- Κατάσχεση εις χείρας τρίτου εις βάρος της ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ για το ποσό των 7.725.669,63 ευρώ (όπως αποκάλυψε το περιοδικό "UNFOLLOW").

- Τέσσερις αναγκαστικές κατασχέσεις σε βάρος ακινήτων της ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ για το ποσό των 7.725.669,63 ευρώ. Τα 3 από τα 4 ακίνητα λειτουργούν ως πρατήρια καυσίμων.

Με βάση αυτή την εικόνα, οι ανωτέρω θα πρέπει να έχουν καταχωρηθεί στο Αρχείο Δεδομένων Οικονομικής Συμπεριφοράς του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ενώ με την κατάσχεση εις χείρας τρίτων όποιος τους οφείλει αποδίδει τα χρήματα απευθείας στο δημόσιο ταμείο.



Του Κ. Πουλακίδα
Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)