to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:55 | 29.06.2022

Αθλητισμός

Νέα αύξηση στο salary cap στο ΝΒΑ

Το ανώτατο όριο μισθών (salary cap) του NBA για τη σεζόν 2022-23 αυξάνεται κατά 11,6 εκατομμύρια δολάρια ανά ομάδα, κάτι που... μεταφράζεται σε 123,6 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε το ESPN.


Τα τελευταία 10 χρόνια, το μισθολογικό ανώτατο όριο στο ΝΒΑ έχει αυξηθεί περισσότερο από 80 τοις εκατό.

Το 2021-2022, οι ομάδες είχαν ανώτατο όριο αποδοχών 112.414.000 $ (από 109 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος), επωφελούμενοι από τις νέες συμφωνίες ψηφιακών δικαιωμάτων και την επέκταση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η αύξηση θα επηρεάσει τον τύπο που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των max συμβολαίων στη free agency. Για παράδειγμα, ο γκαρντ των Ουάσιγκτον Γουίζαρντς, Μπράντλεϊ Μπιλ, είναι πιθανό να δικαιούται μέγιστο συμβόλαιο πέντε ετών αξίας 251 εκατομμυρίων δολαρίων αντί των αναμενόμενων 247,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμη και με την αύξηση, πολλοί διεκδικητές, συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλητών Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ξεπερνούν κατά πολύ το ανώτατο όριο αποδοχών για το 2022-23 και βρίσκονται βαθιά στο φορολογικό όριο πολυτελείας.

Η μισθοδοσία του Γκόλντεν Στέιτ την περασμένη σεζόν ήταν 171 εκατομμύρια δολάρια.

Με την χρήση Salary Cap NBA θεωρητικά καμία ομάδα δεν έχει ποτέ ζημία. Οι μισθοί των παικτών πληρώνονται από το ίδιο το NBA, οι μικρές αγορές δεν βάζουν από την τσέπη τους και οι μεγάλες αγορές κρατάνε τα εμπορικά έσοδα για τον εαυτό τους. Θεωρητικά πάντα γιατί πρακτικά έχεις 650 σελίδες συμφωνητικού και 30 ομάδες με την Ένωση παικτών να προσπαθεί να σκεφτεί τρόπους να το αλλάξει, η κάθε πλευρά προς το συμφέρον της. Τα λεφτά είναι πολλά και όλοι θέλουν το μέγιστο για τους εαυτούς τους.

tags: NBA, Salary Cap

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)