to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:05 | 08.10.2017

Κοινωνία

Σύγχρονοι σκλάβοι: Νέα φασιστική επίθεση κατά μεταναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο - Σοκάρουν οι μαρτυρίες (βίντεο)

Tάγμα εφόδου φασιστοειδών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, επιτέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με σιδηρογροθιές κατά δύο μεταναστών εργατών την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν.


 

Σε μια σοβαρή καταγγελία για οργανωμένη δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών εργατών γης, προέβη η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Την ώρα που δύο μετανάστες εργάζονταν σε χωράφια στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, μια ομάδα πέντε ατόμων τούς επιτέθηκε με σιδερογροθιές και μαχαίρι. Οι δράστες μπήκαν στο χωράφι, περικύκλωσαν τους εργάτες και άρχισαν να τους χτυπούν με τις σιδερογροθιές στο κεφάλι και το σώμα.

Την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η Κίνηση, οι δράστες έβριζαν φωνάζοντας «Βρώμικοι Πακιστανοί. Πού θα τρέξετε για να φύγετε τώρα;»

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, στο News 24/7 το χτύπημα δεν ήταν τυχαίο αλλά είχε ξεκάθαρη πρόθεση να τρομοκρατησει τους μετανάστες της περιοχής. Συγκεκριμένα, όπως λέει ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο Ασφάκ Μαχμούντ, ο πιο βαριά τραυματισμένος απο τους δύο εργάτες, ήταν από αυτούς που δεν είχαν δείξει να φοβούνται μετά τις συνεχείς επιθέσεις του τελευταίου χρόνου στους μετανάστες του Ασπροπύργου.

  • Δείτε τις δηλώσεις του Τζαβέντ Ασλάμ:

Στις διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων ο Μαχμούντ ήταν από τους πλέον ενεργούς, ζητώντας από τους εργάτες να μην φοβούνται να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις που δέχονται με μεγάλη συχνότητα τόσο στα χωραφια που εργάζονται όσο και στα σπίτια τους τη νύχτα. 

"Μου είπε ότι τους βλέπει συχνά στην περιοχή. Είναι από τους φασίστες που κάνουν τις επιθέσεις" λέει στο News 24/7 ο Τζαβέντ Ασλάμ. Τρέχοντας προς το μέρος των δύο εργατών οι δράστες, φώναζαν "Βρωμιάρηδες δεν έχετε φύγει ακόμα;" και στη συνέχεια άρχισαν να τους χτυπούν. Οι τέσσερις κρατούσαν σιδερογροθιές και ο πέμπτος ένα μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε τον Μαχμούντ κάτω από το μάτι.

Μετά τις εξετάσεις και την αξονική, ο Ασφάκ Μαχμούντ παραμένει στο νοσοκομείο καθώς τα χτυπήματα ιδιαίτερα στο κεφάλι είναι βαριά, ενώ ο Βακάς Χουσεΐν δεν χρηζει νοσηλείας.

Ο Ασφάκ Μαχμούντ, ο ένας από τους δύο εργάτες που δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση σε χωράφι στην Γκορυτσά Ασπρόπυργου περιγράφει λεπτό προς λεπτό στο News 24/7 το πώς χτυπήθηκε:

"Ήμασταν με τον φίλο μου στο χωράφι και ήρθαν πέντε άτομα. Πρόλαβα να δω ότι οι δύο φορούσαν μαύρες μπλούζες και ο ένας μπλε. Ο τέταρτος κρατούσε μια μαύρη σακούλα. Μας κοίταξαν, έφυγαν και μετά από δυο τρία λεπτά ξαναγύρισαν. Μας είπαν "Βρωμιάρηδες ακόμα δεν έχετε φύγει; Φύγετε Πακιστανοί θα σας γ...με". Οι τρεις έπιασαν εμένα και οι άλλοι δύο κυνήγησαν τον άλλο φίλο μου. Εκείνος πρόλαβε και έτρεξε και δεν χτυπήθηκε πολύ. Εγώ έπεσα κάτω. Ενώ με χτυπούσαν οι δυο με τις σιδερογροθιές φώναζαν στον τρίτο "Βγάλε το μαχαίρι. Βγάλε το μαχαίρι".

Εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε από πίσω δέρμα. Με τραυμάτισαν κάτω από το μάτι και μετά άρχισαν να με χτυπάνε και οι πέντε. Ο φίλος μου που είχε φύγει πιο πέρα άρχισε να φωνάζει πολύ και εκείνοι άρχισαν να φεύγουν. Αυτός που φορούσε τη μπλε μπλούζα μου πέταξε μια πέτρα η οποία με χτύπησε στο μάτι και μου είπε "Θα σε κάψουμε ζωντανό. Τι θες εδώ;".

Όπως λέει ο Ασφάκ Μαχμουντ, οι δράστες δεν του είναι άγνωστοι. "Τους έχω δει στην περιοχή και με ξέρουν κι αυτοί. Εγώ είμαι έξι χρόνια σε αυτό το αφεντικό που δουλεύω τώρα αλλά στον Ασπρόπυργο είμαι από πολύ παλιά. Μένω δέκα χρόνια εδώ. Επιθέσεις γίνονται συνέχεια. Και την προηγούμενη εβδομάδα πάλι. Και χθες κυνηγούσαν ένα παιδί ενώ πήγαινε στο σπίτι του αλλά πρόλαβε και έτρεξε".

Ο χτυπημένος μετανάστης αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αξονική, χρειάστηκε να μείνει στο Τζάνειο νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου, καθώς τα χτυπήματα που δέχτηκε κυρίως στο κεφάλι ήταν πολύ βαριά, ενώ ο Βακάς Χουσείν, ο δεύτερος που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Η υπόθεση της φασιστικής ομάδας των χρυσαυγιτών της Γκορυτσά Ασπροπύργου πρέπει να πάρει τέλος με την σύλληψη όλων και την άμεση παραπομπή για δίκη» αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Η εισαγγελική έρευνα χρειάζεται να ολοκληρωθεί και να παραπεμφθούν οι φασίστες πριν θρηνήσουμε ένα νέο Σαχζάτ Λουκμάν», συμπληρώνει και τονίζει: «Ένα χρόνιο τώρα ξετυλίγονται οι επιθέσεις και δεν προχώρησε καμία πρωτοβουλία κάθαρσης της Αστυνομίας από τους χρυσαυγίτικους πυρήνες, για να συλληφθούν και να παραπεμφθούν οι δολοφόνοι της γνωστής φασιστικής συμμορίας της Γκορυτσά Ασπροπύργου».

ΣΥΡΙΖΑ: Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά μεταναστών στον Ασπρόπυργο

«Η χτεσινή δολοφονική επίθεση με στόχο μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο  Αττικής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων και ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή. Οι  φωτογραφίες των θυμάτων είναι αποκαλυπτικές του φρικιαστικού προσώπου του φασισμού που σπέρνει τον τρόμο στον Ασπρόπυργο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως προσθέτει:

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μεταναστών και δεν θα αφήσουμε το ρατσιστικό μίσος να δηλητηριάσει τις γειτονιές μας. 

Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τον φασισμό. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα, δεν δικαιολογείται καμία ολιγωρία».


Καταδικάζουν τα κόμματα

«Οι εικόνες των αιμόφυρτων μεταναστών στον Ασπρόπυργο συγκλονίζουν όλους μας», σημειώνει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. «Το ρατσιστικό τέρας είναι ζωντανό και προκαλεί. Όμως η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών αδιαπραγμάτευτη», υπογραμμίζει και καλεί την κυβέρνηση «να κάνει το καθήκον της πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές». «Οι δράστες και οι οργανωτές των επιθέσεων πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», καταλήγει.


«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημεώνει ότι: «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών - Ελλήνων και μεταναστών - την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες - σύγχρονους δούλους».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή, «όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν», καταλήγει η ανακοίνωση.


Η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τη νέα ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες και επισημαίνουμε ότι όσο η δικαστική διαδικασία δεν ολοκληρώνεται, όσο δεν αποδίδονται ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, όσο ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κακουργηματικών πράξεων κυκλοφορούν ελεύθεροι, τόσο θα γινόμαστε μάρτυρες της βίαιης δράσης αυτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, όπως με την τελευταία δολοφονική επίθεση εναντίον των μεταναστών στον Ασπρόπυργο. H Ελληνική Αστυνομία οφείλει να θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την σύλληψη των δραστών, απαντώντας στην πράξη στα δημοσιεύματα για αδράνειά της στην αντιμετώπιση ρατσιστικών επιθέσεων. Πολιτεία και κοινωνία οφείλουμε από κοινού να λειτουργήσουμε ως ανάχωμα στην εγκληματική, ναζιστική επέλαση της Χρυσής Αυγής».


Την καταδίκη της «για τη δολοφονική επίθεση σε Πακιστανούς εργάτες στον Ασπρόπυργο» εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων και καλεί «την Ελληνική Αστυνομία να πράξει και να κινηθεί άμεσα, έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

«Τα όποια φαινόμενα φασισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία και θα μας βρουν απέναντι» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)