to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:04 | 16.01.2018

Πολιτική

Νέο επεισόδιο «λάσπης» από το Πρώτο Ψέμα για τη Ρένα Δούρου

Νέα απόπειρα κατασυκοφάντησης της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, από το Πρώτο Ψέμα


Με λογικά άλματα, διαστρέβλωση των γεγονότων, και μπόλικη λάσπη επιχειρείται να εμφανιστεί μια σύμβαση για την προβολή του έργου της ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειριασιακού Προγράμματος) ως… επιχορήγηση εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής προς… ιστοσελίδα. 

Το protothema.gr ισχυρίζεται ότι η ενημερωτική ιστοσελίδα «αποθέωνε την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ακόμη και την περίοδο που στη Δυτική Αττική μετρούσαμε νεκρούς λόγω της θεομηνίας και των εγκληματικών παραλείψεων του κρατικού μηχανισμού» και συνδέει αυτή την εκτίμησή του με σύμβαση, για την οποία αναφέρει ότι πρόκειται για «παροχή υπηρεσιών συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα προβολής και επικοινωνίας» με αμοιβή περίπου 20.000 ευρώ.

«Μάλλον εξ ιδίων κρίνουνε κάποιοι τα αλλότρια, κοιτώντας στον καθρέφτη τους εαυτούς τους. Γιατί αυτές τις… πρακτικές τις ξέρουν πάρα πολύ καλά, από μέσα και από έξω… Στην προσπάθειά τους να πλήξουν την Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου ξεχνάνε ακόμη και την… κοινή λογική» αναφέρουν πηγές της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές… ο λογαριασμός δεν τους βγαίνει γιατί:

Α) Μιλάμε για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής, ανεξάρτητη υπηρεσία – άλλωστε την απόφαση για την σχετική σύμβαση προβολής έργου υπογράφει ο αρμόδιος Διευθυντής (και όχι η Περιφερειάρχης Αττικής).

Β) Επιχειρείται η δαιμονοποίηση συγκεκριμένου προσώπου, εργαζόμενης, που επιλέχθηκε ακολουθώντας όσα προβλέπονται σχετικά σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις αναθέσεις αυτού του είδους των υπηρεσιών. Δηλαδή πρόσφερε την μικρότερη αμοιβή σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Γ) Αν και μπορούσε να γίνει απευθείας ανάθεση, επιλέχθηκε η διαδικασία της αναζήτησης προσφορών και της επιλογής της οικονομικότερης εξ αυτών.

Δ) Το δε αντικείμενο, όπως αναλυτικά περιγράφεται στην πρόσκληση και τη σχετική σύμβαση, έχει προδιαγραφεί σε όρους ΕΣΠΑ (όλες οι Περιφέρειες έχουν ακολουθήσει ανάλογες ενέργειες δημοσιότητας των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ) και περιλαμβάνει την προβολή των δράσεων του ΕΣΠΑ.

Ε) Η παραλαβή των παραδοτέων της σύμβασης διενεργείται από ανεξάρτητη επιτροπή που έχει οριστεί για τον σκοπό αυτό. Τα δε παραδοτέα είναι στη διάθεση οιουδήποτε τα ζητήσει.

Τα πράγματα, για άλλη μία φορά, είναι σαφή.

Εκείνο που μένει είναι η απόπειρα συκοφαντικής δυσφήμισης, η λάσπη στον ανεμιστήρα κατά της Ρ. Δούρου και τα συνήθη #fake news.


Γιατί το Πρώτο Ψέμα επιλέγει και πάλι να ρίξει λάσπη στη Ρένα Δούρου

Το Πρώτο Ψέμα επιλέγει και πάλι να ρίξει λάσπη στην Περιφερειάρχη Αττικής γιατί πολύ απλά το σενάριο των ευθυνών για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική καταρρέει. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα αποδυτήρια και το αντλιοστάσιο του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Μάνδρα, δημοτικής ιδιοκτησίας και χρήσης, ήταν χτισμένα σε μπαζωμένο ρέμα, όπως διαπίστωσε με επιτόπια αυτοψία το κλιμάκιο μηχανικών των τεχνικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. (αναλυτικά)

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι στις 18 Δεκεμβρίου 2017 είχε ανακοινωθεί το πόρισμα κλιμακίου επιθεωρητών του γραφείου της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης που αναδεικνύει τις ευθύνες των δασικών και δημόσιων υπηρεσιών, τόσο ως προς τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων όσο και ως προς... το μπάζωμα ενός εκ των δύο ρεμάτων, με το αυθαίρετο δημοτικό αμαξοστάσιο Μάνδρας. Το πόρισμα αυτό αποτελεί, άλλωστε, δικαίωση της Περιφέρειας Αττικής και καταρρίπτει την ανηλεή σπέκουλα των ΜΜΕ που επεδίωξαν συστηματικά να την εγκαλέσουν για αυθαιρεσίες και παρατυπίες δεκαετιών. (αναλυτικά)

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)