to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 03.12.2019

Πολιτική

Ο Στ. Πέτσας κάλυψε Διαματάρη: Το θέμα έληξε για την κυβέρνηση

Κάλυψη στον Αντώνη Διαματάρη, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρά τον σάλο που ξεσήκωσε η αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια. Την αποπομπή του είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ


Κάλυψη στον Αντώνη Διαματάρη, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρά τον σάλο που ξεσήκωσε η αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «Το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση, μετά την διευκρίνιση του κ. Διαματάρη ότι σπούδασε».

Υπενθυμίζεται, ότι οι μεγάλες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη να παραδεχθεί ότι δεν έχει πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όπως ισχυριζόταν.Με ανακοίνωσή του (Δευτέρα 2/12), ο Αντώνης Διαματάρης δηλώνει ότι παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του αμερικανικού πανεπιστημίου, αλλά οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να πάρει πτυχίο.

Η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, αναφέρει τα εξής:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Επίσης,  το βιογραφικό του... «διορθώθηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης:

«Εξόφθαλμη περίπτωση fake αριστείας»

«H  υπόθεση του κ.  Διαματάρη είναι εξόφθαλμη περίπτωση fake αριστείας», διεμήνυσε  νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 3/12 στο OpenTv». Και συνέχισε: «Στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Διαματάρης δηλώνει ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia. Μετά από δημοσιεύματα του ελληνικού ομογενειακού τύπου της Αμερικής, το ίδιο το πανεπιστήμιο διέψευσε τον υφυπουργό Εξωτερικών. Όμως, το ακόμα πιο εξοργιστικό γεγονός είναι ότι σε συνέντευξή του πριν από δύο χρονιά στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ Διαματάρης αναπαρήγαγε τα ίδια ψευδή περί πτυχίου. Αυτά που ο ίδιος χθες παραδέχθηκε ότι δεν ισχύουν».

«Αυτό που έχει σημασία», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης,  «είναι επιτέλους η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, να αναλάβει τις ευθύνες του. Γιατί ενώ εμφανιζόταν προεκλογικά ως ο σταυροφόρος της αριστείας και της αξιοκρατίας, το τελευταίο διάστημα έχουμε δει μία σειρά υποθέσεων εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων, όπως το διορισμό διοικητή νοσοκομείου ως αντάλλαγμα για την προεκλογική του στήριξη στη ΝΔ. Με αποκορύφωμα την υπόθεση του κ. Διαματάρη, όπου εδώ και δύο μέρες βοά το Πανελλήνιο και η ομογένεια, και η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος». Και κατέληξε, «περιμένουμε από τον Κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει και αυτό λέει πολλά για το βίο και την πολιτεία αυτής της κυβέρνησης».

Καυστική τοποθέτηση έκανε τη Δευτέρα από την Αλεξανδρούπολη και ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο Διαματάρης αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ως ο αρχιτέκτονας μιας κυβέρνησης πολιτικής εξαπάτησης, fake αριστείας και πελατειακής δοσοληψίας»:

Θυμίζουμε ότι το θέμα έφερε στο φως η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us, το οποίο δημοσίευσε απάντηση του φημισμένου πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης σύμφωνα με την οποία ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει μόνο εγγραφεί (enrollement only) και δεν φαίνεται να έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, όπως ο ίδιος διατείνεται στο βιογραφικό του έχει διανείμει η κυβέρνηση και έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Εφόσον δεν έχει υπάρξει λάθος από το Columbia η δεν συντρέχει άλλος λόγος που δεν έχει καταστεί κατανοητός, ο υφυπουργός Εξωτερικών κινδυνεύει να βρεθεί εκτεθειμένος σε μείζον θέμα ηθικής ταξεως.

Δείτε την απάντηση του Columbia σε σχετική ερώτηση του ομογενειακού μέσου ενημέρωσης:

Γράφει σχετικά το kalami.us:

“…Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών (βιογραφικό του) και σε δημοσιεύματα αθηναϊκών (έντυπων και ηλεκτρονικών) ΜΜΕ, παρουσιάζεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Απόδημους, ως ”απόφοιτος” του φημισμένου πανεπιστήμιου Columbia Νέας Υόρκης και μάλιστα με ”μάστερ” (master) στην ”δοίκηση επιχειρήσεων” (ΜΒΑ).

Αφού δεν υπήρξε απάντηση-επιβεβαίωση από τον υφυπουργό της κυβέρνησης ”άριστων, καλύτερων και εξυπνότερων” (όπως γραπτά την περιγράφει ο ίδιος), αυτήν την δίνει το ”ΚΑΛΑΜΙ”, με επίσημο έγγραφο που έλαβε στο ερώτημα που υπόβαλε, όπως δεσμεύτηκε να πράξει (με την φωτογραφία μέρους του έγγραφου).

‘Ετσι, πιστοποιείται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Νέας Υόρκης και γιά 40 χρόνια εκδότης της, κορόιδευε και εξαπατούσε βασικά την Ομογένεια στις ΗΠΑ, ως ”σπουδαίος” και… ”απόφοιτος του Κολούμπια”. Ενώ η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε αποφοίτησε. Τελευταία, κορόιδεψε-εξαπάτησε τον πρωθυπουργό και τον λαό στην Ελλάδα, παρουσιαζόμενος ως κάτι που δεν ήταν.

Ο υφυπουργός, παραμένει ακόμα ως ”CEO και υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο” της εφημερίδας του, κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη γνώση γιά να καταλάβει ότι ο υφυπουργός, από τον τρόπο που ομιλεί ή γράφει, δεν είναι αυτό που παρουσιάζεται. Ακόμα και σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού, αν και ζει 50 χρόνια στις ΗΠΑ, είναι ημιμαθής…” (Πηγή: anatropinews.gr)

Δ. Παπαδημούλης: Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα και να πάψει να κρύβεται!

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)