to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 23.03.2021

Πολιτική

Νέα αποχώρηση από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Αποχώρησε από το ΜέΡΑ25 ο αναπληρωτής – συντονιστής της οργάνωσης βάσης Επταλόφου του Ν. Θεσσαλονίκης Λάμπρος Παπαδής


Νέα αποχώρηση στελέχους από το ΜέΡΑ25 ήρθε λίγες μέρες μετά την παραίτηση της Ιωάννας Λαχανά.

Ο Λάμπρος Παπαδής στη δήλωσή του αναφέρει ότι η «συμπυκνωμένη αιτία για την αποχώρησή του, είναι ότι η στάση και η συμπεριφορά των μέχρι πρότινος συνοδοιπόρων μου απέναντι στο πρόσωπό μου ,δεν συνάδουν με τις προσδοκίες μου για μια οργάνωση που προάγει την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό , την δεοντολογία και τους κανόνες ευπρέπειας».

«Προφανώς ο ρομαντισμός μου για την πολιτική αποδείχτηκε ανίκανος να ανταγωνιστεί πρακτικές που θέτουν σε προτεραιότητα άλλες αξίες που δεν μπορώ να υπηρετήσω» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ακολουθεί η δήλωση παραίτησης από το ΜέΡΑ25 του Λάμπρου Παπαδή:

«Το παρόν κείμενο αποτελεί δημόσια δήλωση αποχώρησης από το κόμμα ΜέΡΑ25 τόσο από την θέση του αναπληρωτή – συντονιστή της οργάνωσης βάσης Επταλόφου του Ν. Θεσσαλονίκης, όσο και από μέλος του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα. Ήδη την αποχώρησή μου γνωστοποίησα στην ΟΕΣΚΕ με σχετικό email που απέστειλα...

Δεν επιθυμώ να κουράσω κανέναν αναφερόμενος αναλυτικά στους λόγους που με οδήγησαν στην απόφασή μου. Το μόνο που θέλω να υπογραμμίσω και αποτελεί την συμπυκνωμένη αιτία για την αποχώρησή μου, είναι ότι η στάση και η συμπεριφορά των μέχρι πρότινος συνοδοιπόρων μου απέναντι στο πρόσωπό μου ,δεν συνάδουν με τις προσδοκίες μου για μια οργάνωση που προάγει την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, την δεοντολογία και τους κανόνες ευπρέπειας, τουλάχιστον έτσι όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τα παραπάνω ως δομικά στοιχεία της πολιτικής ηθικής που πρέπει να συνθέτουν την φυσιογνωμία ενός κόμματος που επαγγέλλεται το διαφορετικό, ως φιλοσοφία και ως ζώσα πρακτική.

Προφανώς ο ρομαντισμός μου για την πολιτική αποδείχτηκε ανίκανος να ανταγωνιστεί πρακτικές που θέτουν σε προτεραιότητα άλλες αξίες που δεν μπορώ να υπηρετήσω.

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία σας, διατηρώντας για τον εαυτό μου ότι καλύτερο πιστεύω για την πολιτική που θέλω να υπηρετώ, με σεβασμό στον Άνθρωπο και τον όποιο Συνοδοιπόρο».

tags: ΜέΡΑ25

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)