to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 20.09.2022

Οικονομία

Νέα απόφαση εφετείου μπλοκάρει πλειστηριασμoύς από servicers

Σειρά δικαστικών αποφάσεων έρχονται να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς ακινήτων από τους servicers, τις εταιρείες δηλαδή που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια. Για το θέμα μίλησε η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα, στο Naftemporiki TV


Όπως εξήγησε η κ. Νούκα αυτή τη στιγμή οι servicers, οι εταιρείες διαχείρισης δανείων, είναι εκείνες που εκκινούν όλες τις διαδικασίες με τις εκδόσεις διαταγής πληρωμών όσο και με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. «Έχει έτσι προκύψει ένα ένα ζήτημα νομικό εξαιρετικά σημαντικό και δυσχερές που έχει προσεγγιστεί από τα δικαστήρια και κυρίως από τα εφετεία» είπε.

Μαζί με τη χθεσινή απόφαση, τα εφετεία έχουν εκδώσει συνολικά 7 αποφάσεις, στις οποίες αναφέρεται ότι οι servicers που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των δανείων με τον Νόμο 3156 δεν μπορούν να προβούν σε καμία διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού, γιατί δεν έχουν τέτοια εξουσία και ιδιότητα.

Η κ. Νούκα σχολίασε πως στην επικοινωνία τους με τους servicers οι δικηγόροι συναντούν πάρα πολλά εμπόδια στις ρυθμίσεις των χρεών. «Έχουμε πρόβλημα γιατί συχνά έχουν παράλογες απαιτήσεις σε επίπεδο ρυθμίσεων. Ζητούν προκαταβολές εξωφρενικές και ρυθμίσεις για δόσεις που δεν ανταποκρίνονται στο εισόδημα του δανειολήπτη ή του εγγυητή, με αποτέλεσμα να προκρίνουν στην πραγματικότητα ως βέλτιστη για αυτούς πρακτική, τον πλειστηριασμό» τόνισε.

Όπως είπε έχει εκφραστεί δυσαρέσκεια και από την κυβέρνηση, γιατί υπάρχει πρόβλημα και με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. «Συχνά δεν κάνουν δεκτή την πρόταση που βγάζει το σύστημα με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε και πάλι στον πλειστηριασμό» εξήγησε.

naftemporiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)