to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:11 | 01.12.2021

Κοινωνία

Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco, νέα προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα από την εργοδοσία

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από τις 6 το πρωί σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, έπειτα από απόφαση του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ με βασικό αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ. Αίτημα το οποίο εκκρεμεί από την προηγούμενη πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των λιμενεργατών μετά το θάνατο του συναδέλφου τους Δ. Δαγκλή


Σε 48ωρη απεργία από σήμερα Τετάρτη 1/12 προχωρούν οι λιμενεργάτες της Cosco με απόφαση του Σωματείου τους, του ΕΝΕΔΕΠ.  «Προχωράμε μαζικά, ενωτικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά με κύριο αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ που θα διασφαλίζει συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για όλους μας!», τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ.

Από την πλευρά της η εργοδοσία συνέχισε τις προσπάθειες ποινικοποίησης του αγώνα, καθώς κατέθεσε χθες, Τρίτη, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Αίτηση που αξίζει να σημειωθεί πως όπως και όλες οι προηγούμενες εκδικάστηκε σε χρόνο μηδέν και με συνοπτικές διαδικασίες.

Η μοναδική εξαίρεση ήταν ότι αυτή τη φορά η εργοδοσία ως μάρτυρά της έφερε τον Μιχάλη Κατσαφάδο, προσωπάρχη όπως ο ίδιος δήλωσε… Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι η ΕΝΕΔΕΠ το αντιπροσωπευτικό Σωματείο για να γίνει διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ. Επικαλέστηκε το εργοδοτικό σωματείο το οποίο παρουσίασε 1.100 ψηφίσαντες, όταν είναι πασίγνωστο και έχει επιβεβαιωθεί με ατράνταχτα στοιχεία πως έγιναν αρχαιρεσίες-μαϊμού που έστησε η ίδια η εργοδοσία με τα τσιράκια της.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ συνεχίζει την πάλη για «υπογραφή ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλες τις ειδικότητες, τις εργασιακές συνθήκες και αμοιβές που δικαιούμαστε και μας αξίζουν, είναι υπόθεση όλων μας». Τονίζει πως «όσο συνεχίζεται η εργοδοτική και κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, εντείνουμε την αγωνιστική διεκδίκησή μας και δίνουμε αποφασιστικό και μαζικό ραντεβού στην πύλη του λιμανιού. Είναι ολοφάνερο ότι η απόλυτη ευθύνη για κάθε λεπτό που το λιμάνι θα μένει κλειστό ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς που αποφασίζουν ότι το κόστος για τους εργαζόμενους, την κοινωνία και την οικονομία είναι μικρότερης σημασίας μπροστά στα συμφέροντα των COSCO/PCT- DPORT και συγκεκριμένων πολιτικών γραφείων που εμπλέκονται μαζί τους στον πειραϊκό δρόμο του μεταξιού!

Οι εργαζόμενοι μπροστά σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις δεν έχουμε άλλο όπλο πέρα από την αγωνιστική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ειδικά όταν μας κοροϊδεύουν και με ψεύτικα τρικ προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους».

Πηγή: 902.gr

tags: COSCO

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)