to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 18.10.2013

Διεθνή

Nέα απεργία πείνας από τη Νάντια των Pussy Riot

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μία από τις δύο φυλακισμένες νεαρές γυναίκες του συγκροτήματος Πούσι Ράιοτ, επανέλαβε σήμερα την απεργία πείνας αφού βγήκε από το νοσοκομείο και κλείστηκε και πάλι στη φυλακή, όπου έχει δηλώσει πως δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της.


"Σήμερα η Νάντια (υποκοριστικό της Ναντέζντα) επανέλαβε την απεργία πείνας της αφού μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο εργασίας ΙΚ-14", ανακοίνωσε ο σύζυγός της, ο Πιοτρ Βερζίλοφ.

Η διοίκηση του σωφρονιστικού ιδρύματος επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία.

"Στις 17 Οκτωβρίου, η κρατούμενη Τολοκονίκοβα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στο στρατόπεδο εργασίας αρ. 14. Η θεραπεία της τελείωσε. Στις 18 Οκτωβρίου, έγραψε μια δήλωση στην οποία ανακοινώνει πως αρνείται να λάβει τροφή", αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Μορδοβίας (500 χλμ. ανατολικά της Μόσχας), όπου η Τολοκονίκοβα εκτίει την ποινή της.

"Θεωρούμε πως η επιστροφή της στο στρατόπεδο συνιστά σαφή επιδείνωση της κατάστασής της", δήλωσε ο Βερζίλοφ προς το ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας και υποστήριξε πως οι σωφρονιστικές αρχές είχαν υποσχεθεί στους δικηγόρους της ότι θα μεταφερόταν σε άλλο ίδρυμα.

"Είναι μια πολιτική απόφαση, μια εκδίκηση", τόνισε.

Μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, την 1η Οκτωβρίου, η Τολοκονίκοβα είχε διακόψει την απεργία πείνας που είχε αρχίσει στις 23 Σεπτεμβρίου για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες στο στρατόπεδο εργασίας όπου κρατείται, για τις οποίες είπε ότι μοιάζουν με συνθήκες "σκλαβιάς".

Το μέλος των "Πούσι Ράιοτ" κατηγορεί τον υποδιευθυντή του στρατοπέδου εργασίας Γιούρι Κουπριάνοφ ότι την απείλησε με θάνατο μετά τη δημοσίευση της επιστολής της για τις συνθήκες κράτησης που θυμίζουν μαρτυρίες από το σοβιετικό Γκουλάγκ.

Σύμφωνα με την ίδια, οι κρατούμενες ταπεινώνονται συστηματικά και υποβαθμίζονται στην κατάσταση των "σκλάβων", υποχρεώνονται να δουλεύουν 16 ή 17 ώρες την ημέρα, στερούνται τον ύπνο και είναι υποχρεωμένες να ζουν σε κακές συνθήκες υγιεινής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)