to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 17.09.2020

πηγή: Αυγή

Αθλητισμός

Νέα απειλή από UEFA/FIFA για Grexit- Επιστολή Γραμμένου σε Μητσοτάκη

Η ΕΠΟ επισημαίνει «τον σαφή κίνδυνο της αναστολής ιδιότητος μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA και την UEFA»


«Εκλογές στις 9 Οκτωβρίου ή Grexit». Με νέα επιστολή τους, FIFA και UEFA προειδοποιούν την ελληνική κυβέρνηση πως στην περίπτωση που στο αθλητικό νομοσχέδιο υπάρχουν παρεμβάσεις προς το αυτοδιοίκητο, δεν αποκλείεται το θέμα να φτάσει μέχρι και την αναστολή ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ από τις δύο συνομοσπονδίες. 

Οι FIFA και UEFA αναφέρονται σε «σαφή παραβίαση του Καταστατικού της ΕΠΟ σε σχέση με την προσπάθεια επιβολής του χρόνου διεξαγωγής της τακτικής εκλογικής ΓΣ της ΕΠΟ, αντί της ορισθείσας 9ης Οκτωβρίου 2020, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, και επισημαίνουν την υποχρέωση πλήρους συμμόρφωσης με το εφαρμοστέο κανονιστικό πλαίσιο των ΕΠΟ, FIFA και UEFA».

Η επιστολή καταλήγει, σημειώνοντας: «Τέλος, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι σε περίπτωση που ο νέος αθλητικός νόμος περιέχει τυχόν διατάξεις οι οποίες αντιβαίνουν στις προαναφερθείσες καταστατικές υποχρεώσεις της ΕΠΟ και εφόσον οι διατάξεις αυτές τεθούν σε ισχύ, η FIFA και η UEFA θα αναγκαστούν να παραπέμψουν το ζήτημα στα αρμόδια δικαιοδοτικά τους όργανα προς εξέταση, τα οποία μπορεί να αποφασίσουν ακόμα και την αναστολή ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ από τη FIFA και την UEFA».

Για τις επιστολές, ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας τον κίνδυνο αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη σημερινή επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΕΠΟ επισημαίνει «τον σαφή κίνδυνο της αναστολής ιδιότητος μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA και την UEFA, γεγονός που θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Στην επιστολή της ΕΠΟ προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρεται:

«Προς:
κο Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρωθυπουργό Ελληνικής Δημοκρατίας
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας κοινοποιούμε την από 16 Σεπτεμβρίου 2020 κοινή επιστολή των FIFA και UEFA.

Επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε τον σαφή κίνδυνο της αναστολής ιδιότητος μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA και την UEFA, γεγονός που θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά τιμής,
Ευάγγελος Γραμμένος
Πρόεδρος Ε.Ε. ΕΠΟ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)