to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 25.04.2013

Διεθνή

Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνουν κινήματα διαμαρτυρίας στη Σλοβενία

Έντεκα οργανώσεις και κινήματα στη Σλοβενία παρουσίασαν κατάλογο με αιτήματα ενόψει νέων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που προγραμματίζουν στη Λιουμπλιάνα αρχής γενομένης την προσεχή Κυριακή


Οι εκπρόσωποι των κινημάτων διαμαρτυρίας ζητούν τη διενέργεια γενικών εκλογών εντός των επόμενων έξι μηνών, μέτρα κατά της διαφθοράς και της ευνοιοκρατίας, ζητούν διαφάνεια στη χρήση των δημόσιων πόρων και στις προσλήψεις προσωπικού στους κυβερνητικούς οργανισμούς, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στις κρατικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις.

Επιπλέουν ζητούν οι πολιτικοί που είναι ύποπτοι για διαφθορά να αποχωρήσουν από τα αξιώματα που κατέχουν, εδραίωση αμεσότερης δημοκρατίας και αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν μεγαλύτερο λόγο και να ορίζουν ποιος θα έχει έδρα στη Βουλή.

Στα αιτήματα των διοργανωτών των διαδηλώσεων συμπεριλαμβάνεται η εξεύρεση εναλλακτικής λύσης στα νεοφιλελεύθερα μέτρα και να έχουν τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα το ίδιο καθεστώς με τα κοινοβουλευτικά στις εκλογές.

Ο Ούρος Λουμπέι από το Πανσλοβενικό Κίνημα Εξέγερσης δήλωσε ότι τα ίδια θεμελιώδη αιτήματα είχαν διατυπωθεί και στις προηγούμενες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα στο τέλος του 2012 και στις αρχές του 2013 και ότι συνδέονται με την προστασία των πρώτων άρθρων του Συντάγματος που ορίζουν ότι η Σλοβενία είναι κράτος κοινωνικής πρόνοιας στο οποίο κυβερνούν οι νόμοι.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής στην Πλατεία Κογκρέσου της Λουμπλιάνας και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης έως το κτίριο της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)