to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 09.09.2020

Πολιτική

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου: «Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» εκτελούν τον τουρισμό μας

«Αγγλία και Ολλανδία ακολούθησαν την Ουαλία και τη Σκωτία, θέτοντας άμεσα σε καραντίνα τους πολίτες τους που επιστρέφουν από διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και την Ζάκυνθο. Πρόκειται ουσιαστικά για την χαριστική βολή στον παραπαίοντα τουρισμό μας»


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Ενώ η κοινωνική ανησυχία διογκώνεται από την αυξανόμενη διασπορά των κρουσμάτων της πανδημίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους, οι ταξιδιωτικές οδηγίες καραντίνας, που λαμβάνονται από βασικές χώρες προέλευσης των επισκεπτών μας, καθιστούν διάτρητη την κυβερνητική προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης.

Σήμερα, Αγγλία και Ολλανδία ακολούθησαν την Ουαλία και τη Σκωτία, θέτοντας άμεσα σε καραντίνα τους πολίτες τους που επιστρέφουν από διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και την Ζάκυνθο. Πρόκειται ουσιαστικά για την χαριστική βολή στον παραπαίοντα τουρισμό μας.

Το κυβερνητικό «επιτελικό μπάχαλο» στο άνοιγμα του τουρισμού και την είσοδο των επισκεπτών στην χώρα, χωρίς προηγούμενο αρνητικό τεστ στην χώρα προέλευσής τους, λόγω της υποταγής της κυβέρνησης στις πιέσεις μεγάλων tour operators και αεροπορικών εταιρειών, είχε σαν αποτέλεσμα να «κάψει κυριολεκτικά το χαρτί» του ασφαλούς τουριστικού προορισμού για την χώρα και το νησί μας.

Προφανώς τα φληναφήματα των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων – κκ βουλευτή και περιφερειάρχη – περί υγειονομικά θωρακισμένης Ζακύνθου δεν έσωσαν ούτε το νησί μας.  Όπως δεν έπεισε κανέναν και η άστοχη στοχοποίηση της περιοχής  του Λαγανά από τον τοπικό βουλευτή κ Ακτύπη. Διότι ως γνωστόν χιλιάδες επισκέπτες χωρίς προηγούμενο υγειονομικό έλεγχο βρέθηκαν σε ολόκληρη την Ζάκυνθο και όχι μόνο στην περιοχή του Λαγανά. Και οι ελάχιστες αστυνομικές δυνάμεις που έχει το νησί, παρά τις πρόσφατες υποσχέσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, ήταν αδύνατον να πείσουν εκατοντάδες νεαρούς ότι πρέπει να σταματήσουν την όποια διασκέδασή τους διότι κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό μετά τα μεσάνυκτα!

Επιπλέον, ενώ απαιτούνται μαζικά δειγματοληπτικά τεστ στον πληθυσμό και στις πύλες εισόδου των επισκεπτών του νησιού (αεροδρόμιο και λιμάνι), τα δημόσια διαγνωστικά εργαστήρια ( ΕΚΕΑ και ΕΚΠΑ) έμειναν χωρίς αντιδραστήρια και η απάντηση των  «κυβερνητικών υπευθύνων» ήταν ότι ευθύνεται η «αλόγιστη χρήση των τεστ». Φυσικά δεν «ιδρώνει το αυτί τους», διότι ας είναι καλά τα ημέτερα ιδιωτικά εργαστήρια, κατά το business as usual... Ειδικά για τη Ζάκυνθο, ακόμη περιμένουμε να ενημερωθούμε για τον αριθμό και τα αποτελέσματα των πραγματοποιηθέντων ημερήσιων τεστ στο αεροδρόμιο!

Η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους απαράδεκτους χειρισμούς της κατά την τουριστική περίοδο, «κατόρθωσε» να εξουδετερώσει  το ισχυρό πλεονέκτημα του ασφαλούς τουριστικού προορισμού, που δημιούργησε η κοινωνικά υπεύθυνη στάση της πολιτών στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Τώρα, επιχειρεί να συγκαλύψει τις τραγικές της ευθύνες ενοχοποιώντας πότε τους νέους, πότε τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, πότε τους εργαζομένους στον τουρισμό και αύριο, ασφαλώς και τους εκπαιδευτικούς, για το χάος που θα επικρατήσει με το χωρίς κανένα σχέδιο άνοιγμα των σχολείων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)