to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 25.09.2020

Κοινωνία

ΝΕ Χρηματοπιστωτικού Τομέα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όχι στη δίωξη της προέδρου του ΣΥΔΑΠΤΤ

«Η κυβέρνηση με την απροκάλυπτη στοχοποίηση κάθε κινηματικής και συνδικαλιστικής δράσης, με τον "επιτελικό" αποσυντονισμό του σώματος επιθεώρησης εργασίας και την "χειρουργική" καταστρατήγηση κάθε εργασιακού κεκτημένου άνοιξε τον δρόμο και σε αυτή την δίωξη της Προέδρου του ΣΥΔΑΠΤΤ (Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα)»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε. Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.:

Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκούς επίθεσης της κυβέρνησης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Τα τελευταία δε νομοθετικά ανοσιουργήματα, με αποκορύφωμα τον νόμο για τις διαδηλώσεις και την επερχόμενη τροποποίηση/κατακρεούργηση του προοδευτικού για την εποχή του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982, αγγίζουν τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Καθόλου άσχετα δεν είναι όλα αυτά με την συνδικαλιστική δίωξη της Προέδρου του ΣΥΔΑΠΤΤ (Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα). Μια τέτοια κυβέρνηση, κράμα ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιών εμμονών, μια κυβέρνηση που με φωτογραφική διάταξη αμνήστευσε εκ προοιμίου και εκ των υστέρων τα τραπεζικά στελέχη από κάθε ποινική ευθύνη για αδικήματα που διαπράττουν, μια κυβέρνηση που ήρθε για να κάνει “μπίζνες” με ΣΕΒ, εφοπλιστές και τραπεζίτες, δεν μπορεί παρά να ανοίγει την όρεξη των τελευταίων.

Η κυβέρνηση με την απροκάλυπτη στοχοποίηση κάθε κινηματικής και συνδικαλιστικής δράσης, με τον «επιτελικό» αποσυντονισμό του σώματος επιθεώρησης εργασίας και την «χειρουργική» καταστρατήγηση κάθε εργασιακού κεκτημένου άνοιξε τον δρόμο και σε αυτή την δίωξη της Προέδρου του ΣΥΔΑΠΤΤ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΔΑΠΤΤ, σωματείο μαχητικό και δραστήριο, πήρε συνειδητά την απόφαση να μην κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια στην ταξική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών. Προσπάθησε να συσπειρώσει όλους τους εργολαβικούς και εκτός τραπεζών, συμμετείχε σε κινητοποιήσεις, έδωσε όλες του τις δυνάμεις κόντρα στο κύμα απολύσεων εργολαβικών αλλά και τακτικού προσωπικού στις τράπεζες.

Αποκορύφωμα και σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την εργοδοσία, ήταν η δράση του σωματείου κατά την περίοδο του κορωνοϊού, το οποίο κατέβαλε προσπάθεια ώστε τα μέτρα προστασίας να ληφθούν καθολικά για όλους τους εργαζόμενους. Έτσι με σαφή κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος η ICAP -αγνοώντας την διάταξη του συνδικαλιστικού νόμου- αποφάσισε να μεταθέσει την Πρόεδρο του συλλόγου από τη Διεύθυνση Καρτών της Εθνικής Τράπεζας, όπου και εργαζόταν, μετά από 13 συναπτά έτη εργασίας.

Εκφράζουμε στο σωματείο την αμέριστη συμπαράστασή μας και καλούμε τις δυνάμεις της εργασίας, που είναι ο αληθινός ζωωδότης της κοινωνίας, να μην σταθούν αμέτοχες ούτε σε αυτό ούτε σε κανένα άλλο φαινόμενο εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Βλέπουμε πως ο “φιλελευθερισμός” τους δεν μπορεί να αφήσει χώρο ούτε στην πιο μικρή εστία κοινωνικής δράσης να αναπνεύσει. Κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενος στο φυσικό χώρο οργάνωσής του που δεν είναι άλλος από το σωματείο του, πρέπει να παλέψει και να αγωνιστεί για την εργασία του, την αξιοπρέπεια του, την ζωή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)