to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:06 | 13.05.2019

Tvxs.gr

πηγή: tvxs.gr

Πολιτική

ΝΔΤ

Δύο εβδομάδες πριν τις ευρωκάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως "έσκασε", προσπαθώντας να "κουκουλώσει" το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ


Στην πορεία για τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε αμφισβητώντας το 8ωρο, στη συνέχεια αμφέβαλε για τη 13η σύνταξη και τη χρησιμότητα των επιδομάτων και υποστήριξε ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοτσέτ. Και ενώ ο αρχηγός της ΝΔ δήλωνε ενθουσιασμένος από τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του ΚΕΦΙΜ, το μιντιακό φιλικό σύστημα επιχειρεί να κουκουλώσει τις αντιλαϊκές του θέσεις και τον αρνητικό τους αντίκτυπο, είτε με fake news είτε με συντονισμένες επιχειρήσεις για αλλαγή ατζέντα. Πλέον όμως δεν μαζεύεται... Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατυπώνει απροκάλυπτα τις ακραίες θέσεις του για τα εργασιακά. Θέσεις που ούτε το ΔΝΤ κατάφερε να επιβάλει στα χρόνια των μνημονίων!

Σε διακαναλική συνέντευξή του την Κυριακή ο Μητσοτάκης έκανε σαφές ότι δεν εγγυάται τη 13η σύνταξη και διαφωνεί με την πολιτική σκέψη που την επιβάλει ενώ προκάλεσε σάλο με την εξαγγελία του για κατάργηση της πενθήμερης εργασίας και την εφαρμογή επταήμερης υπό το μανδύα δήθεν επιχειρησιακών συμβάσεων, που ο καθένας καταλαβαίνει πως συνάπτονται.

Δύο εβδομάδες πριν τις ευρωκάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως "έσκασε", προσπαθώντας να "κουκουλώσει" το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ. Ένα συνονθύλευμα αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, με αρκετές δόσεις ακροδεξιάς ρητορικής (σημ: ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για "εθνομηδενιστές"), που έρχεται να επιβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα και τις έντονες ταξικές διαφορές των δύο πολιτικών σχεδίων. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει την "ώρα των πολλών" ως βασικό του προεκλογικό σύνθημα, ο Μητσοτάκης  υπερθεματίζει σε σκληρά μέτρα "υπέρ των λίγων". Επιπλέον σε περίοδο ευρωεκλογών εκφράζει μια ευθεία αντιευρωπαϊκή θέση, αμφισβητώντας τους βασικούς πυλώνες κοινωνικής δικαιοσύνης της ΕΕ, στα βήματα του Όρμπαν και των λοιπών εκπροσώπων του νεοφιλοφασισμού. 

Είτε ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιληφθεί την κοινωνική πραγματικότητα και τη βαρύτητα όσων λέει, είτε είναι ένας συνεπής σκληρός νεοφιλελεύθερος της Σχολής του Σικάγου, είτε περιστοιχίζεται από ανόητους συμβούλους, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια αυτοκαταστροφική προεκλογική εκστρατεία και κυρίως ένα εγκληματικό πρόγραμμα. Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και στο κρίσιμο σημείο για τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πακέτο θετικών μέτρων της κυβέρνησης και στο σχέδιο για τη νέα εποχή στη χώρα μετά τα μνημόνια και την ακραία λιτότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά με σκληρό αντεργατικό κοκτέιλ που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θέλει μεγάλη προσπάθεια να το καταφέρεις, σε αντίθεση με τη λύση του "ταυτοτικού" αναγραμματισμού του τίτλου.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)