to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΝΔ: Κυβέρνηση του απόλυτου μπάχαλου, της βίας και της καταστολής

Πέρασαν λίγες μέρες από την αναγκαστική αποχώρηση των εισβολέων(ΜΑΤ),της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την Χίο. Μετά τα πρωτοφανή έκτροπα που διαδραματίσθηκαν στον τόπο μας, απίστευτης βιαιότητας, χρήση λεκτικής και σωματικής βίας, φθοράς περιουσιών, καταπάτηση κάθε μορφής δικαιωμάτων, έφυγαν σφοδρά ηττημένοι, όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ.


Θα κάνω μια αναδρομή στο ιστορικό των γεγονότων γιατί ο συμψηφισμός και η παραπληροφόρηση που γίνεται από τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση καταντά φοβερά προκλητικός.

Η Ακροδεξιά ρητορική σε συνδυασμό με την κυβερνητική ανεπάρκεια, οδήγησε τα νησιά μας σε σημείο να βρίσκονται εγκλωβισμένος πρωτοφανής αριθμός από πρόσφυγες και μετανάστες. Η κατάσταση απελπιστική για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που βρέθηκαν στο τόπο μας αλλά και για τους νησιώτες που έχει αλλάξει η καθημερινότητα τους και νιώθουν ότι καταπατούνται τα δικαιώματα τους.

Η ΝΔ δεν έκανε τίποτα για να αποσυμφορήσει τα νησιά, δεν είχε κανένα σχέδιο, δεν έκανε τίποτα από όσα έταζε προεκλογικά και κατάφερε να δημιουργήσει το απόλυτο μπάχαλο. Για να το αντιμετωπίσει αποφάσισε: α)να κάνει τα νησιά μας απέραντες φυλακές των εγκλωβισμένων αθώων ανθρώπων, β) για να αντιμετωπίσει την καθολική άρνηση των τοπικών κοινωνιών να μας επιτάξει και γ) να μας φέρει τα ΜΑΤ για να μας συμμορφώσει και να υλοποιήσει το σχέδιο της.
Με μια πρωτοφανή κίνηση, η κυβέρνηση μας έστειλε τα ΜΑΤ μες τη νύκτα σαν εισβολείς έτοιμους για πόλεμο, ρίχνοντας χημικά, προπηλακίζοντας, δέρνοντας και απειλώντας. Προφανώς αυτές τις εντολές είχαν και τις εκτελούσαν με υπερβάλλον ζήλο. Σκηνές που δεν συναντάς σε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτά που έγιναν στην Χίο αυτές τις 60 ώρες δεν περιγράφονται γιατί δεν μπορείς με λόγια να αποτυπώσεις σκηνές πολέμου σε καιρό ειρήνης.

Στην ουσία η κυβέρνηση φέρθηκε σαν να είμαστε εχθροί της αλλά δεν υπολόγισε την αντίδραση μιας δημοκρατικής και ειρηνικής κοινωνίας που νοιώθει και βιώνει το ψέμα, την υποκρισία, την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την απρόκλητη βία. Η Χιακή κοινωνία αντέδρασε όπως μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε εισβάλουν στο σπίτι του και τον δέρνουν αναίτια.
Η βία και η αγριότητα φέρνει βία και το γνωρίζουν καλά, εκτός κι αν πίστευαν ότι οι ακρίτες που μεγαλώσαμε με τον κίνδυνο από την Ανατολή θα δεχόμασταν την εγχώρια εισβολή και αυθαιρεσία με σκυμμένο κεφάλι. Αυτό έκαναν οι δυνάμεις καταστολής και αυτό ώθησε και στα επικίνδυνα γεγονότα που εκτυλίχθησαν στο ξενοδοχείο διαμονής τους, τα οποία δεν χρειάζονταν να γίνουν. Ακόμα όμως και την στιγμή της αποχώρησης τους δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα χουλιγκάνικα ένστικτα τους και ακολούθησε ένα παραλήρημα βίας, προπηλακισμών και πρόκλησης.

Αναρωτιέμαι αν αυτή η εικόνα είναι αποτέλεσμα κακής εκπαίδευσης ή ηθελημένης τακτικής και εντολών. Ό,τι και να ισχύει δεν πιστεύω ότι ενεργούν προς όφελος της ασφάλειας του πολίτη, μάλλον ανασφάλεια και άγχος προκαλούν. Το βλέπουμε άλλωστε καθημερινά και σκέπτομαι αν σε όλες τις επιχειρήσεις που κάνουν φέρονται έτσι, δέρνουν, βρίζουν, σπάνε χωρίς λόγο. Είναι πολλά τα περιστατικά με χαρακτηριστικά δείγματα αυθαιρεσίας.
Βιώνουμε όλους αυτούς τους μήνες ψέμα, αυθαιρεσία και βιαιότητα. Από μια κυβέρνηση που θα εξασφάλιζε την τάξη και την ασφάλεια, και μέσα σε 7 μήνες στην Αθήνα –και αλλού -οργιάζει η εγκληματικότητα. Μια κυβέρνηση μπάχαλο που χρησιμοποιεί μπαχαλάκηδες για να αυθαιρετεί, να φοβίζει και να τρομοκρατεί. Μια ακροδεξιά κυβέρνηση που ακροβατεί, παλινωδεί και αποτυγχάνει οικτρά σε όλους τους τομείς. Κάνουν πολύ μεγάλο κακό στην χώρα και στην ασφάλεια του πολίτη, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις καταστολής της.
Δυστυχώς είναι απελπιστικά ανίκανοι και επικίνδυνοι.


Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός, μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)