to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 12.11.2018

Πολιτική

ΝΔ και Χρυσή Αυγή καλύπτουν Κακλαμάνη για την ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα

Όλα τα κόμματα αποδοκίμασαν ουσιαστικά την πρωτοβουλία Κακλαμάνη τονίζοντας ότι έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση


ΝΔ και Χρυσή Αυγή κάλυψαν στην Διάσκεψη των Προέδρων την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να τηρήσει εντός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Όλα τα κόμματα αποδοκίμασαν ουσιαστικά την πρωτοβουλία Κακλαμάνη τονίζοντας ότι έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση με τα κόμματα.

«Από όλες τις άλλες πλευρές χωρίς να ανέβουν οι τόνοι ειπώθηκε η πολιτική αποτίμηση αυτή της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μία πρωτοβουλία που έπρεπε να αποφευχθεί. Ήταν γνωστές όλες οι θέσεις των κομμάτων γι’ αυτό το τραγικό συμβάν και κάθε κόμμα έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του για το ζήτημα αυτό. Άρα αφού ήταν γνωστές οι θέσεις των κομμάτων που ήταν αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να αναληφθεί αυτή η πρωτοβουλία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «συζήτηση σε μετρημένους τόνους» και χαρακτήρισε «πολύ φίλο» τον Ν. Κακλαμάνη.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Τραγάκης εκ μέρους της ΝΔ απέφυγε να στηρίξει πολιτικά την πρωτοβουλία επιμένοντας στα διαδικαστικά και στο ότι είχε την τυπική δυνατότητα να το κάνει.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι «οι θέσεις μας ήταν ότι πρέπει να διερευνηθούν τα γεγονότα που οδήγησαν στην εκτέλεση και ότι αξιοποιούνται τα γεγονότα από εθνικιστικές δυνάμεις. Ήδη στα Βαλκάνια γίνονται συζητήσεις για αλλαγή συνόρων». «Τέτοια θέματα δεν μπορούν να μπαίνουν έτσι μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Οι βουλευτές μας δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν δεν κατάλαβαν τι έγινε. Έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση με τα κόμματα ειδικά όταν είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» είπε και πρόσθεσε για το ενδεχόμενο να επιβληθεί κύρωση στον Ν. Κακλαμάνη: «αυτά είναι πολιτικά θέματα και όχι πειθαρχικά. Είναι σοβαρό λάθος από την στιγμή που είναι γνωστές οι διαφορετικές θέσεις».

Πηγή: Η ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)