to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 12.02.2020

Οικονομία

ΝΔ και ΕΛΚ ακύρωσαν τροπολογία για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Κατά των ελληνικών συμφερόντων στρέφονται για άλλη μια φορά οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές συντασσόμενοι με την «γραμμή» του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος: Απερρίφθη εγκεκριμένη από την Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) τροπολογία του Δ. Παπαδημούλη για την ποσοτική χαλάρωση.


Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκουν οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει για ακόμα μια φορά το στυγνό, αντικοινωνικό του πρόσωπο και κατ’ ουσία ψήφισε να ακυρωθεί η εξαιρετικά σημαντική τροπολογία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τα ελληνικά ομόλογα και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αγοράς Κρατικών Ομολόγων της ΕΚΤ και στην ποσοτική χαλάρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στη ψηφοφορία της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) στις 23 Ιανουαρίου, σχετικά με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2018, υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο Πρόγραμμα Αγοράς Κρατικών Ομολόγων (PSPP), παρά τις βελτιώσεις που πέτυχε η Ελλάδα όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους και παρά την εκ νέου πρόσβαση στις αγορές ομολόγων.

«Η γερμανοκρατούμενη Ευρωδεξιά, υπονομεύει κ πάλι τα συμφέροντα της χώρας!»

Αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας ο Δημ. Παπαδημούλης ενημέρωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Η Ευρωομάδα του ΕΛΚ, όπου ανήκει η ΝΔ, καταψήφισε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την «τροπολογία Παπαδημούλη», που στηρίζει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Η γερμανοκρατούμενη Ευρωδεξιά, υπονομεύει κ πάλι τα συμφέροντα της χώρας!», έγραψε λίγα λεπτά μετά.

Τα νούμερα της ψηφοφορίας είναι χαρακτηριστικά, αποκαλύπτωντας την ενορχηστρωμένη τακτική της Ευρωδεξιάς που κινείται εκτός πλαισίου οποιουδήποτε διαλόγου, αλλά αποκλειστικά στη βάση της δικής της ατζέντας. Την τροπολογία καταψήφισαν Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι ενημέρωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης με νέο του tweet. «Εμείς αποδείξαμε και πάλι ότι δεν κάνουμε «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Οι ΕΒ της ΝΔ είναι πλήρως έκθετοι!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)