to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 05.01.2017

πηγή: nba.sport24.gr

Αθλητισμός

NBA: Φοβερό buzzer beater από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (βίντεο)

Ο Γιάννης πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση του αγώνα, ευστόχησε σε εκτός ισορροπίας σουτ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών την ώρα που μηδενιζόταν το χρονόμετρο και οι Bucks νίκησαν τους Knicks 105-104!


Λίγα πράγματα δεν είχε κάνει μέχρι στιγμής στην καριέρα του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ένα από αυτά ήταν να βάλει ένα buzzer beater. Να κερδίσει ένα παιχνίδι για το Milwaukee, όπως κάνουν οι αληθινοί ηγέτες. Το έκανε κι αυτό! Όχι όπου κι όπου, αλλά στη “Μέκκα του μπάσκετ”, στο Madison Square Garden. Ο Γιάννης πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση του αγώνα, ευστόχησε σε εκτός ισορροπίας σουτ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών την ώρα που μηδενιζόταν το χρονόμετρο και οι Bucks νίκησαν τους Knicks 105-104!

Ήταν το ιδανικό φινάλε σε μία ματς που έμοιαζε χαμένο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου για τους Bucks, όταν βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 14 πόντους διαφορά (είχε φτάσει και στο -16 στο 33'). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έβαλε βέβαια μόνο το νικητήριο σουτ. Πέτυχε προσωπικά καλάθια στην τέταρτη περίοδο (είχε συνολικά 12 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο), δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των Knicks, κέρδισε φάουλ, έβαλε ελεύθερες βολές. Ο “Greek Freak” τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, 10/18 σουτ, 6/7 ελεύθερες βολές, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κοψίματα, 1 κλέψιμο, σε άλλη μία μαγική φετινή βραδιά γι' αυτόν.

Το 14-2 κράτησε ζωντανό το Milwaukee

Ο Γιάννης δεν ήταν μόνος του βέβαια. Ο Greg Monroe είχε 18 πόντους, 7/10 σουτ και 9 ριμπάουντ ερχόμενος από τον πάγκο, ο Malcolm Brogdon έκανε λίγο απ' όλα (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ενώ ο Mirza Teletovic πρόσθεσε 13 πόντους και ο Jason Terry έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, που επέτρεψαν στο Milwaukee να ροκανίσει γρήγορα τη διαφορά των 14 πόντων με ένα επιμέρους 14-2. Και πάλι, όμως, το παιχνίδι μόνο στα χέρια των Bucks δεν ήταν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο. Κάθε άλλο.

Οι Knicks κατόρθωσαν χάρις στην ευστοχία τους πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (13/28) να έχουν σταθερά το προβάδισμα σε όλο το ματς. Η ομάδα του Jeff Hornacek αντέδρασε καλά ακόμα και μετά το ξέσπασμα του Milwaukee στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ξέφυγε πάλι με 95-89 και λίγο αργότερα με 100-93 (στο 44'). Κάπου εκεί όμως τα πράγματα άλλαξαν. Οι Bucks... κατασκήνωσαν στη ρακέτα των Knicks, κέρδισαν πολλά φάουλ, πήγαιναν σε κάθε φάση στη γραμμή των βολών.

Το κρίσιμο κλέψιμο του Αντετοκούνμπο

Με 33'' να απομένουν τα “ελάφια” είχαν και την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το σκορ για πρώτη φορά από το πρώτο ημίχρονο -όταν το παιχνίδι ήταν τόσο "κλειστό", που οι δύο ομάδες αντάλλαξαν το προβάδισμα 11 φορές, ήταν ισόπαλες άλλες 11 και καμία δεν προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη από τέσσερις πόντους. Ωστόσο ο Monroe έχασε τη μία από τις δύο ελεύθερες βολές και το σκορ παρέμεινε 104-103. Στην επίθεση ο Thomas αστόχησε από καλή θέση, αλλά ο Lee κέρδισε από το πουθενά το επιθετικό ριμπάουντ και μαζί το φάουλ. Οι Bucks όμως είχαν άλλο ένα φάουλ να δώσουν και αυτή η λεπτομέρεια αποδείχθηκε κομβικής σημασίας.

Στην επαναφορά ο Γιάννης έβγαλε την άμυνα του αγώνα. Χτύπησε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του Rose, αυτή χτύπησε στο πόδι του και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι διαιτητές αρχικά “έδειξαν” Νέα Υόρκη αλλά μετά το replay άλλαξαν την απόφαση τους και έδωσαν 8,6 δευτερόλεπτα και μία τελευταία ευκαιρία στο Milwaukee να “κλέψει” το παιχνίδι. Όπερ και εγένετο. Ο Αντετοκούνμπο έφτασε τα 13 συνεχόμενα παιχνίδια με 20 ή περισσότερους πόντους και οι Bucks σημείωσαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και συνεχίζουν να ανεβαίνουν στην κατάταξη της ανατολικής περιφέρειας.

Έκτη σερί ήττα για τους Knicks

Οι Knicks, από την άλλη, ηττήθηκαν για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι (τρίτο χωρίς τον Porzingis), παρότι ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ο Carmelo Anthony έβαλε 30 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, ο Mindaugas Kuzminskas σημείωσε 15 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο και ο Derrick Rose πρόσθεσε άλλους 15. Ωστόσο, ο 28χρονος γκαρντ δεν έκανε σχεδόν τίποτα σωστό στην τέταρτη περίοδο, καθώς έχασε πέντε από τα έξι σουτ που επιχείρησε και υπέπεσε σε τρία λάθη, συμπεριλαμβανομένου και του πιο κρίσιμου της αναμέτρησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)