to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 08.09.2016

Κοινωνία

Ναζιστική οργάνωση «αναλαμβάνει την ευθύνη» για την εμπρηστική επίθεση στον χώρο στέγασης προσφύγων επί της Νοταρά 26

Με ένα παραληρηματικό και... όζον ρατσιστικού μίσους βίντεο, η ναζιστική οργάνωση «Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατάληψη Νοταρά, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.


Με ένα παραληρηματικό και... όζον ρατσιστικού μίσους βίντεο η ναζιστική οργάνωση «Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατάληψη Νοταρά, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Η εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου, ενώ αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση της εν λόγω οργάνωσης.

Στο βίντεο το οποίο έχει διάρκεια περίπου 15 λεπτά, παρουσιάζονται φωτογραφίες και κάρτες από πρόσφυγες (τους οποίους αποκαλούν λαθρομετανάστες), χαρακτηρίζεται «τρομοκατάληψη» ο χώρος, εξηγείται το «σκεπτικό» της επίθεσης, ενώ εκτός των άλλων αναφέρεται:

«Ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι ξέρουμε τι είναι εκεί μέσα και ότι αν δεν σταματήσουν να σπέρνουν τρομοκρατία θα θερίσουν ελληνική οργή».

Επίσης στο βίντεο υπάρχουν και πλάνα απο την επίθεση.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει προβληματίσει τις αρχές, ενώ διενεργείται έρευνα απο την Κρατική Ασφάλεια.

 

Τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν ότι πριν την επίθεση είχαν μπει στην κατάληψη για να κατοπτεύσουν το χώρο προσποιούμενοι τους αλληλέγγυους. «Συναγωνιστές τρύπωσαν στις καταλήψεις όχι μόνο της Νοταρά 26 αλλά και σε άλλες σαν αλληλέγγυοι, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι μέσα σε αυτές αντιφασίστες και αλληλέγγυοι κρύβουν με το ψεύτικο προσωπείο τους μέλη του ελεύθερου Συριακού Στρατού και της τζιχαντιστικής οργάνωσης Al Nursa».

Να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός αυτός στο Youtube δεν περιέχει άλλα βίντεο, δηλαδή φτιάχτηκε αποκλειστικά για να ανεβάσουν το συγκεκριμένο και προφανώς πρόσφατα, και ότι στο τέλος του βίντεο απειλούν μια σειρά οργανώσεων και ΜΚΟ όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑΟΚΔΕΕΕΚΟΡΜΑΚΕΕΡΦΑΚΣΜ κά.

Ζητούν, ακόμη, οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα να εργαστούν σε δημόσια έργα και δημόσιους χώρους με συνθήκες δουλείας.

(με πληροφορίες από XYZ Contagion, Huffington Post και Εφημερίδα των Συντακτών)

  • Το left.gr αρνείται να δημοσιεύσει το βίντεο, για να μη συμβάλει στην αναπαραγωγή του ναζιστικού λόγου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)