to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 27.06.2014

πηγή: rt.com

Διεθνή

«Nazi hipsters»: Οι νέες «συνήθειες» των νεοναζί στη Γερμανία

Οι «nipsters» ως μια προσπάθεια των νεοναζί να προσεταιριστούν νεανικές υποκουλτούρες


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Russia Today, το γερμανικό νεοναζιστικό κίνημα συναντήθηκε με την υποκουλτούρα των hipster όπως αποδεικνύει η εικόνα νεαρών που φέρουν γενειάδες, κρατούν μοντέρνες «tote» τσάντες και φουλάρια με ναζιστικά συνθήματα. Τα media έχoυν βαπτίσει το φλογερό μίγμα ναζί και hipster, «nipsters». 

Οι νέες προσλήψεις του ακροδεξιού κινήματος έχουν κατακλύσει τα YouTube, Tumblr, Instagram, και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η «χιπστεροποίηση» των νεοναζί, έχει κερδίσει μεγάλη υποστήριξη μεταξύ των νέων στη Γερμανία παρ' ότι οι τελευταίοι δεν χρησιμοποιούν τον όρο «nipster» ο οποίος παραπέμπει στους hipsters από την Ασία.

Ο όρος, στην αναθεωρημένη του έννοια, καθιερώθηκε μετά από μία συνέντευξη του Patrick Schroeder στο περιοδικό Rolling Stone. Ο Patrick Schroeder, από την βορειοανατολική Βαυαρία, είναι ένα από τα πρόσωπα του hipster νεοναζιστικού ρεύματος ο οποίος ελπίζει να του προσδώσει ένα πιο φιλικό κοινωνικό και πολιτικό πρόσωπο. 

Ο Schroeder διεξάγει σεμινάρια με στόχο να δείξει πως οι νεοναζί μπορούν να ντύνονται λιγότερο απειλητικά, λέγοντας ότι οι άνθρωποι από άλλες υποκουλτούρες, συμπεριλαμβανομένης της hip-hop, θα μπορούν να ενταχθούν στους κύκλους των νεοναζί.

Οι ναζί «fashionistas» ακολουθούν τη μόδα φορώντας σταράκια (τα περίφημα all star της Converse), κολλητά  jeans, τσάντες «tote», και έντονα χρωματιστά γυαλιά σε συνδυασμό με γένια. 

Ανάμεσα στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με την προσπάθεια των ναζί να γίνουν αρεστοί σε τμήματα της νεολαίας είναι και το παρακάτω όπου νέοι φορώντας μπαλακλάβες και μάσκες των Anonymous χορεύουν «harlem shake» και προτρέπουν: «Καν΄ τε περισσότερο σεξ χωρίς προστασία με τους ναζί»!

Προσπαθούν να καταστήσουν κυρίαρχες τις φασιστικές ιδέες κάνοντας τες να φαίνονται αποδεκτές, τονίζει ο Weyman Bennett, γραμματέας της οργάνωσης «Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό» στο Russia Today. «Είδαμε κάτι παρόμοιο τη δεκαετία του 70', όταν οι νεοναζί προσεταιρίστηκαν την πανκ κουλοτύρα».

 Οι νεοναζί, προσθέτει ο Bennett, κέρδισαν πολιτική υποστήριξη στην Ευρώπη ενώ για πρώτη φορά γερμανός νεοναζιστής εκλέχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο λόγος για τον 62χρονο Ούντο Φόιχτ, γιο ενός μέλους των ταγμάτων εφόδου (SA) του Ναζιστικού κόμματος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πριν από δέκα χρόνια από τη γερμανική δικαιοσύνη επειδή χαρακτήρισε τον Αδόλφο Χίτλερ «μεγάλο ηγέτη». Ο Ούντο Φόιχτ ήταν αρχηγός του NPD από το 1996 μέχρι το 2011 και κατάφερε να τριπλασιάσει τη δύναμη του κόμματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)