to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:25 | 20.07.2019

Κοινωνία

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στον Κιθαιρώνα Αττικής - Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ναύπλιο και Σκάλα Πρίνου

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του Κιθαιρώνα Αττικής - Πλησίασε κάποια σπίτια η πυρκαγιά στην περιοχή Κουτσούρια Ναυπλίου αλλά αποσοβήθηκε τελικά ο κίνδυνος


Ενισχύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του Κιθαιρώνα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε δύσβατο μέρος σε χαράδρα και δεν ελλοχεύει κίνδυνος επέκτασής της, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, ενώ βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 145 πυροσβέστες με 32 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας, της δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Φωτογραφίες από τη μεγάλη πυρκαγιά έχει αναρτήσει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίνεται σε ότι της έχει ζητηθεί από το Πυροσβεστικό σώμα:

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Κουτσούρια Ναυπλίου

Υπό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής (το Σάββατο στις 18:10) η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κουτσούρια Ναυπλίου.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Σάββατο, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

 Επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

βίντεο και φωτ. από argonafplia.gr

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή Κουτσούρια επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Για την έγκαιρη κατάσβεση της φωτιάς που τελικά επετεύχθητε νωρίς το απόγευμα κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ενώ συνέδραμαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετζετέλ.

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη θα παραμείνει στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς και πιθανή εξάπλωση της λόγω των ανέμων που πνέουν στο νησί.

Όπως σημειώνεται η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης επισημαίνεται προς τους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών στην ιστοσελίδα της Γραμματείας, www.civilprotection.gr.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)