to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 16.04.2021

Κοινωνία

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Καμπανάκι κινδύνου για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει στις πιθανότητες την υγεία των εργαζομένων»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Συσπείρωση Εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά» (16/4/21):

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει στις πιθανότητες την υγεία των εργαζομένων.


ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ έφτασαν στο σημείο να απειλούν ακόμα και  εκπροσώπους των εργαζομένων που τους καλούσαν για ακόμα μια  φορά  να πράττουν τα αυτονόητα και να ακολουθούνται οι  προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ακόμα και  Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ  ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ  να γίνεται με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

Τα τελευταία επαναλαμβανόμενα κρούσματα δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν

Πόσα ακόμα κρούσματα πρέπει να υπάρξουν;

Σήμερα που το πρόβλημα κορυφώνεται, κάτι που εδώ και μέρες είχαμε επισημάνει και δεχόμασταν τις απειλές τους, τρέχουν να καλύψουν τις ευθύνες τους πίσω από συσκέψεις.

Όλο αυτό το διάστημα, από την μια έχουμε πρωτοβουλίες των εργαζομένων μέσω του σωματείου, όπως  τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ εντός του ναυπηγείου και από την άλλη έχουμε αυτούς που όχι μόνο δεν πράττουν τα προβλεπόμενα αλλά είχαμε και  την επαναλαμβανομένη παρουσία στους χώρους δουλειάς του Ναυπηγείου, ανθρώπων του Λιμενικού για  να κόψουν κλίσεις στους υποαμειβόμενους εργαζόμενους για πιθανή μη τήρηση των μέτρων.

Οι λογικές καταστολής και απειλών δεν απαλλάσσουν τους κυρίους από τις ευθύνες τους και πολύ περισσότερο δεν μειώνουν τους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων.

Την στιγμή που το μέλλον του ναυπηγείου βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή του, και οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ    με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΝΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ,  οι συγκεκριμένοι κύριοι με την συμπεριφορά τους βάζουν σε κίνδυνο (ΤΥΧΑΙΑ;) την ομαλή αλλά και επιτυχημένη για το δημόσιο συμφέρον, συνεργασία μεταξύ Εργαζομένων και Πολεμικού Ναυτικού των τελευταίων χρόνων .

Καλούμε την  ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και την ηγεσία του Υπ. Άμυνας  να πάρουν θέση.

Το καμπανάκι κινδύνου έχει χτυπήσει πολύ δυνατά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)