to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ναυπηγεία Ελευσίνας, το ναυάγιο της “επενδυτικής” πολιτικής της ΝΔ και κάποια άλλα σχόλια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δέσμια συμφερόντων και παντρολογημάτων με τους γνωστούς μπαταχτσήδες του χώρου, δέσμια της επιλογής της για περίεργες συναλλαγές, καταστρέφει, ότι με κόπο άρχισε να χτίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που παλεύει και σήμερα για να δοθεί οριστική λύση στην λειτουργία των Ναυπηγείων της Ελευσίνας και στην ουσιαστική ρύθμιση της βιωσιμότητας των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, με την συμπερίληψη και στις δύο περιπτώσεις στην οποιαδήποτε λύση ΟΛΩΝ των εργαζομένων


Με δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Παναγιωτόπουλος, οριοθετεί το “εύρος” και το “ενδιαφέρον” της κυβέρνησης της ΝΔ και του Μαξίμου για την ανάπτυξη των επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς όπως η Ναυπηγική Βιομηχανία.

Με λίγα λόγια ο κος Υπουργός “εύχεται” να ευοδωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά για να είναι σε θέση το Ελληνικό Κράτος να κατασκευάσει φρεγάτες κλπ.

Έχω την εντύπωση ότι αυτή η αθώα “ευχή” του Υπουργού, έρχεται να παίξει τον ρόλο του λαγού για πολλά και ύποπτα παιχνίδια οικονομικού χαρακτήρα για την επιλογή των επενδυτών στον χώρο των Ναυπηγείων. Αυτή η διάσταση αναδείχθηκε πάρα πολύ έντονα στην πρώτη και αποτυχημένη απόπειρα που έγινε στον Σκαραμαγκά, που βγήκε σε διαγωνισμό αφενός μεν στέλνοντας στον Καιάδα της ανεργίας όλους τους εργαζόμενους, μη περιλαμβάνοντας τους στον διαγωνισμό, παρότι ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί στην ΔΕΘ για το αντίθετο, και αφετέρου με την αοριστία σε σχέση με το οικονομικό αντικείμενο του διαγωνισμού, ουσιαστικά απαξιώνοντας τον με αποτέλεσμα αυτός να κηρυχθεί άγονος.

Σήμερα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών αυτή τη φορά, η νέα διαγωνιστική διαδικασία που θα βγεί στον αέρα οριστικά ΔΕΝ θα περιλαμβάνει τους εργαζόμενους και δεν θα έχει μίνιμουμ σημείο έναρξης των οικονομικών προσφορών.

Προφανώς μιλάμε για την πρώτη φάση ένα εγκλήματος και σε βάρος της Ελληνικής Οικονομίας και σε βάρος των εκατοντάδων εργαζόμενων που θα βρεθούν ξαφνικά στον δρόμο.
Κυκλοφορούν πολλά για τους χειρισμούς παραγόντων της Κυβέρνησης και του Μαξίμου, λέγονται για Ολλανδούς, λέγονται για ιστορικούς μπαταχτσήδες του χώρου της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, το σημαντικότερο όμως από όλα αυτά είναι ότι η ευχή του “λαγού” Υπουργού πέρα από τα παραπάνω σηματοδοτεί και την πρόθεση της Κυβέρνησης για τον ξαφνικό θάνατο των Ναυπηγείων της Ελευσίνας και την θέση σε ανεργία πάνω από 600 εργαζομένων και την πλήρη αποδιάρθρωση της εγχώριας Ναυπηγικής πολιτικής και βιομηχανίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δέσμια συμφερόντων και παντρολογημάτων με τους γνωστούς μπαταχτσήδες του χώρου, δέσμια της επιλογής της για περίεργες συναλλαγές, καταστρέφει, ότι με κόπο άρχισε να χτίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που παλεύει και σήμερα για να δοθεί οριστική λύση στην λειτουργία των Ναυπηγείων της Ελευσίνας και στην ουσιαστική ρύθμιση της βιωσιμότητας των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, με την συμπερίληψη και στις δύο περιπτώσεις στην οποιαδήποτε λύση ΟΛΩΝ των εργαζομένων.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται να αναδείξει με τον πιό περίτρανο τρόπο τα αδιέξοδα του φανατισμού ορισμένων “συνδικαλιστών” που βλέποντας το δένδρο της εμπάθειας τους χάνουν το δάσος των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής.

Αναφέρομαι σε έναν ανώνυμο λίβελλο του διαδικτυακού περιοδικού “κεντροαριστερά” σε βάρος μου.

Η ανωνυμία είναι το προσφιλές σπορ όσων αρθρογραφούν λασπολογώντας, γιατί ΟΛΑ όσα αναφέρουν αποτελούν ασύστολο ψεύδος, πράγμα που μπορεί να βεβαιωθεί από τα μέλη του ΔΣ των εργαζομένων των Ναυπηγείων που ήταν παρόντα στην συνάντηση.

Βέβαια ο ανώνυμος αρθρογράφος, που η γραφή του μου θυμίζει τον γνωστό εργοδότη-επαγγελματία συνδικαλιστή, δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αλήθεια, ούτε πολύ περισσότερο για τους εργαζόμενους του χώρου.

Με λίγα λόγια γιατί μόνο τόσα αρμόζουν στον ανώνυμο ψευδολόγο, να πω ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν και είναι η διεκδίκηση από μέρους του Σωματείου των θέσεων εργασίας που υπάρχουν και η διεύρυνση τους, η αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών και η επίτευξη ΣΣΕ. Αυτά διατυπώνονται και διατυπώθηκαν από μένα στο σωματείο, όλες οι άλλες προτάσεις εμπλέκουν τους εργαζόμενους χωρίς να πρέπει σε μιά διαδικασία προτίμησης επένδυτη, που αυτό δεν είναι δουλειά του σωματείου.

Όλες οι άλλες αναφορές θυμίζουν άλλες εποχές, με αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους ως τον νόμιμο και μόνιμο εκπρόσωπο των εργαζομένων, που κάποιοι εμπλέκονται στα πόδια τους..

Προφανώς λοιπόν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εγω προσωπικά θα είμαστε παρόντες, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, για να συνδράμουμε στην όποια εργατική διεκδίκηση, ανεξάρτητα από χρώμα και συνδικαλιστική τοποθέτηση.

Αυτό αγαπητέ πρώην πρόεδρε πρέπει να το καταλάβεις, όπως και πρέπει, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι ο εχθρός σου δεν βρίσκεται εκεί που στόχευσες με τις ψευδείς καταγγελίες σε βάρος μου, αλλά στην κυβέρνηση που ετοιμάζει τον ξαφνικό θάνατο του Ναυπηγείου. Η πολιτική επένδυση σε ανώνυμους εργοδότες-εργολάβους “συνδικαλιστές” μπορεί να είναι καταστροφική για τον κοινό-ελπίζω- σκοπό…

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)