to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 08.08.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Ναυάγιο η συνάντηση Δένδια με τους δημάρχους για τα "στρατόπεδα συγκέντρωσης"

Οι τοπικοί φορείς αντιδρούν για τη διαφαινόμενη μετατροπή των σχολών της αστυνομίας σε κέντρα κράτησης


Δεν ήταν αρκετές οι χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια προς τους τοπικούς φορείς της Θράκης ότι οι σχολές της Αστυνομίας θα ξαναλειτουργήσουν και πως προσωρινά θα είναι κέντρα κράτησης κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο που έληξε σε αρνητικό κλίμα, με τους τοπικούς φορείς να καλούν σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση και να μιλούν για εμπόλεμη κατάσταση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευ. Λαμπάκη.

Οι τοπικοί φορείς αντιδρούν για τη διαφαινόμενη μετατροπή των σχολών της αστυνομίας σε κέντρα κράτησης

O υπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει την αντιπροσωπεία των φορέων μιλώντας για απολύτως προσωρινό μέτρο μέχρι να δοθούν οι χώροι που έχει υποσχεθεί το ΥΠΕΘΑ. Δήλωσε πως δεν θα καταργηθούν οι σχολές, διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" εξελίχθηκε ομαλά, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα, και απευθύνθηκε στον πατριωτισμό για τη στήριξη της επιχείρησης καθώς επανέλαβε πως το μεταναστευτικό ζήτημα είναι μείζον πρόβλημα μαζί με το οικονομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπροσωπεία ζήτησε χρονοδιάγραμμα στο οποίο με ακρίβεια να σημειώνεται πότε θα επαναλειτουργήσουν οι σχολές, το οποίο δεν εδόθη από τον υπουργό.

Μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρης Γιαννακίδης δήλωσε πως είναι «αδιαπραγμάτευτη η επαναλειτουργία των σχολών. Αυτό που καταλάβαμε από τη συνάντηση με τον υπουργό είναι πως στη Θράκη θα λειτουργήσει μόνο μία σχολή. Αυτό για εμάς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα κοινωνικής έντασης και αύριο θα συγκληθεί όλη η θεσμική κοινωνία για να προσδιορίσουμε την επόμενη ημέρα».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκης μίλησε για απαξίωση από πλευράς του υπουργού προς τους κατοίκους και τους θεσμικούς φορείς με το να μην μπορεί να προσδιορίσει το απολύτως προσωρινό, τόνισε πως εν μια νυκτί εφαρμόστηκε το σχέδιο του υπουργείου για το κλείσιμο των τριών σχολών στη Θράκη και τη μετατροπή τους σε χώρους υποδοχής μεταναστών και κατέληξε λέγοντας πως "είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση."

 

ΣΥΝ: Εκτός τόπου και χρόνου ο Δένδιας

Στο μεταξύ το τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ με αφορμή τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών του υπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως: "Ο κ. Δένδιας είναι ο μοναδικός Έλληνας που υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί περνάνε καλά και είναι ευχαριστημένοι. Η δήλωση αυτή δείχνει ότι ο ΥΔΤ ή είναι εκτός τόπου και χρόνου και έχει άγνοια της κατάστασης, η οποία αποτυπώνεται τις τελευταίες μέρες στις ανακοινώσεις των ενώσεων των αστυνομικών και των ομοσπονδιών τους, ή ειρωνεύεται τους υφισταμένους του θεωρώντας ότι τους στέλνει σε κάμπινγκ για διακοπές στα πλαίσια του 'Ξένιου Δία'".

"Είμαστε σίγουροι ότι, με την ίδια ευκολία που βλέπει χαρούμενους αστυνομικούς και μετανάστες, με την ίδια ευκολία θα στρέψει φτωχούς ένστολους εναντίον φτωχών πολιτών για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών του και με την ίδια ευκολία θα κόψει τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς των ενστόλων" σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει πως "τα σημερινά στρατόπεδα για τους μετανάστες θα γίνουν αύριο στρατόπεδα για τους ανέργους, τους άστεγους, τους φτωχούς, τους αρρώστους, τους αποκλεισμένους, για μας τους ίδιους".

 

Πυροσβέστες: Και οχήματα του Π.Σ. για το μεταναστευτικό

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος καταγγέλλει πως μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου διατέθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με το προσωπικό τους, επί 24ώρου βάσεως, για να φυλάξουν τους χώρους συγκέντρωσης των μεταναστών, ένα στην Αθήνα, ένα στην Κομοτηνή και ένα στην Ξάνθη, και υπενθυμίζουν και την αφαίρεση από τις ΕΜΑΚ «διασωστικών λεμβών», από δε την ΕΜΑΚ Κομοτηνής και των δύο, και την άτυπη παραχώρησή τους στην ΕΛ.ΑΣ.

 

 

ΔΗΜ.ΑΡ.: Συνολική κι όχι αποσπασματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος κι όχι αποσπασματικές ενέργειες ζητά η ΔΗΜ.ΑΡ., στον απόηχο του «Ξένιου Δία» και της επικείμενης αυστηροποίησης του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια των μεταναστών, κινήσεις της κυβέρνησης που φέρνουν σε δύσκολη θέση την ΔΗΜ.ΑΡ. μπροστά στο προοδευτικό της ακροατήριο.

Ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της ΔΗΜ.ΑΡ. Γ. Πανούσης υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται στρατηγική και ολοκληρωμένο σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι «το συνολικό σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος (από την ιθαγένεια έως την ένταξη όσων το επιθυμούν και από τη θωράκιση των συνόρων έως την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας - Σένγκεν, Δουβλίνο II) δεν πρέπει να γίνεται με αποσπασματικές ενέργειες συναρμόδιων υπουργών».

Παράλληλα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου, συναντήθηκε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΔΗΜ.ΑΡ., Δ. Αναγνωστάκης, με σκοπό να ενημερωθεί για το σχέδιο νόμου που θα τροποποιήσει τον νόμο Ραγκούση. Ο Δ. Αναγνωστάκης μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό τη θέση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συνολική κι όχι αποσπασματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)