to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 30.10.2015

Διεθνή

Ναυάγια χωρίς σύνορα, η Ευρ. Ένωση θεατής: Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 35 αγνοούμενων μεταναστών

Τα σωστικά συνεργεία σταμάτησαν απόψε τις έρευνες για τον εντοπισμό 35 μεταναστών που χάθηκαν στη θάλασσα ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία. Σύμφωνα με τις ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης τέσσερις μετανάστες αφρικανικής καταγωγής πνίγηκαν και έως και 35 είναι οι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο ενός μικρού πλεούμενου που αναχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από το Μαρόκο με προορισμό τις ισπανικές ακτές.


Νεότερη Ενημέρωση:

"Οι έρευνες διακόπηκαν και δεν θα ξαναρχίσουν" ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος, σχεδόν 48 ώρες μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες. Μόλις 15 από τους επιβαίνοντες σώθηκαν ενώ τέσσερις, όλοι τους άνδρες, βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη το βράδυ.

Βασιζόμενες στις μαρτυρίες των επιζώντων, οι ισπανικές αρχές εκτιμούν ότι οι αγνοούμενοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, είναι 35. Πληροφορίες για την τραγωδία έδωσε και μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Μαρόκο και ανέφερε ότι στο σκάφος επέβαιναν 55 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, την Caminando Fronteras, οι μετανάστες προέρχονταν από την Ακτή Ελεφαντοστού, το Καμερούν, τη Νιγηρία, το Μαλί και τη Γουινέα και είναι αποπλεύσει από την περιοχή της Αλ Χοσέιμα, ανάμεσα στους ισπανικούς θύλακες της Μελίλα και της Θέουτα στο Μαρόκο..

-----------------------------------------------------------------------------------
Οι επιζώντες "θα καταθέσουν σήμερα στην αστυνομία", δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.

Οι 15 επιζώντες εντοπίστηκαν στη θάλασσα γαντζωμένοι απ΄ό,τι είχε απομείνει από το σκάφος, ορισμένοι χωρίς σωσίβια, χθες το πρωί. Από την Τετάρτη μια ΜΚΟ είχε ειδοποιήσει για την αναχώρηση τις πρώτες πρωινές ώρες του σκάφους αυτού όχι μακριά από την Αλ Χοσέιμα (βόρειο Μαρόκο), στα μισά του δρόμου ανάμεσα στους ισπανικούς θύλακες Μελίγια και Θέουτα στο Μαρόκο.

Αν επιβεβαιωθεί, το ναυάγιο θα είναι το πιο πολύνεκρο που έχει σημειωθεί το 2015 ανοικτά των ισπανικών ακτών.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

*****************************


 

Το ναυάγιο εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, περίπου 40 ναυτικά μίλια (72 χλμ.) ανοικτά των ακτών του Μαρόκου.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν τα τέσσερα πτώματα, καθώς εντοπίστηκαν από στρατιωτικά ελικόπτερα που λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης, ανέφερε μια εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων.

Νωρίτερα σήμερα, οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν δεκατρείς άνδρες και δύο γυναίκες, καθώς είχαν γαντζωθεί στα συντρίμμια του πλεούμενου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, στο πλεούμενο επέβαιναν 54 άνθρωποι.

Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Μάλαγα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)