to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 27.06.2022

Διεθνή

ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ χαιρετίζει την αυριανή συνάντηση Ερντογάν με τους ηγέτες Φινλανδίας και Σουηδίας

Συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, του Προέδρου της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο και της πρωθυπουργού της Σουηδίας Μαγκνταλένα 'Αντερσον θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.


«Καλωσορίζω το γεγονός ότι οι τρεις ηγέτες αποδέχτηκαν την πρόσκληση να συναντηθούν αύριο στη Μαδρίτη», δήλωσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τις τρεις χώρες (Τουρκία, Φινλανδία, Σουηδία).

«Στόχος μας είναι να επιτευχθεί πρόοδος στις ιστορικές αιτήσεις προσχώρησης στο ΝΑΤΟ που υπέβαλαν η Σουηδία και η Φινλανδία, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ανησυχίες ασφαλείας όλων των συμμάχων έχουν αντιμετωπιστεί», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, υπενθυμίζοντας ότι το Σάββατο μίλησε με τον Πρόεδρο Ερντογάν και σήμερα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό της Σουηδίας.

Σχετικά με την αυριανή συνάντηση των τριών ηγετών στη Μαδρίτη, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «Δεν θα δώσω υποσχέσεις, ούτε θα κάνω εικασίες για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πάντως η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ποτέ δεν ήταν προθεσμία».

«Έχουμε δουλέψει σκληρά από τότε που η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν αίτηση για ένταξη, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να ενταχθούν στη συμμαχία το συντομότερο δυνατό. Την ίδια στιγμή πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ανησυχίες της Τουρκίας. Γι' αυτό και έχουμε εντατικοποιήσει το διάλογο μεταξύ των τριών χωρών τις τελευταίες εβδομάδες», ανέφερε τέλος ο Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: NATO

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)