to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 13.11.2020

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: «Τεράστια η κυβερνητική αμέλεια, ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει ως εσωτερικό εχθρό τη νεολαία»

«Κανένα άγχος συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντιθέτως το μόνο μας άγχος είναι να προτείνουμε λύσεις κοινωνικής σωτηρίας», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος στα "Παραπολιτικά 90,1 FM", αναφερόμενος σε χθεσινή αποστροφή του Κυρ. Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία


Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει δύο σκέλη -το υγειονομικό και το οικονομικό-, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας χαρακτήρισε "τεράστιο φάουλ του πρωθυπουργού το επιχείρημα του 'εσωτερικού εχθρού' που πήγε να στήσει απέναντι στους νέους ανθρώπους, χωρίς, μάλιστα, στοιχεία που να το τεκμηριώνουν".

"Οι νέοι άνθρωποι είναι στην πρώτη γραμμή στην εστίαση, στους χώρους εργασίας, στα σούπερ μάρκετ, στις αποθήκες. Και μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας είπε πως εστίες εξάπλωσης του ιού είναι οι κλειστοί χώροι, και όχι δήθεν οι πλατείες", σημείωσε.

"Ο πρωθυπουργός σύρθηκε στη συζήτηση στη βουλή, χωρίς να θέλει να συμμετέχει. Αναγκάστηκε μόλις στην τριτολογία του να ανακοινώσει κάποια μέτρα στήριξης, ενώ προηγουμένως ο κ. Σταϊκούρας είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρξουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όμως, βρέθηκε απομονωμένη στη συζήτηση", επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος, και υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, ότι "σε μια χώρα με 11 εκατ. ατομικές ευθύνες μόνο ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία ευθύνη".

"Περιμέναμε ήδη από την πρωτολογία του να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, που λειτουργεί με σχεδόν 6.000 λιγότερους εργαζόμενους σε σχέση με πέρυσι. Το σχέδιο της ΝΔ είναι οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία. Και δεν αξιοποιεί τη μεγάλη ευκαιρία της πανδημίας για μια ουσιαστική επενδυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας", υπογράμμισε και συνέχισε: "Αντί, δε, να κάνει επιτάξεις ιδιωτικών ΜΕΘ, αφού όπως λέει βρισκόμαστε σε πόλεμο με την πανδημία, διπλασιάζει και τα νοσήλεια, προς χάριν του κέρδους των ιδιωτικών κλινικών! Και ακόμη δεν προχωρά στη δωρεάν μαζική συνταγογράφηση των τεστ, κάτι που ζητούν και οι λοιμοξιωλόγοι. Μην ξεχνάμε ότι τα μαζικά τεστ ανέδειξαν το εύρος του προβλήματος στη Θεσσαλονίκη".

κραυγή αγωνίας της υπεύθυνης γιατρού των κλινικών Covid στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης συμπυκώνει όλη την κυβερνητική αμέλεια, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε: ‘Όποιος θεωρεί τους διορισμούς στο ΕΣΥ σπατάλη χρημάτων είναι συνένοχος σε εγκλήματα κατά της ζωής’", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στη συνέχεια, επανέλαβε την ανάγκη για ένα "γενναίο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων". "Η Γερμανία, για παράδειγμα ανακοινώνει ότι κλείνει την εστίαση αλλά δίνει ως ενίσχυση στις επιχειρήσεις το 70% του περσινού τζίρου τους. Εμείς; Είμαστε η μόνη χώρα που αντί για ενισχύσεις δίνει δάνεια και σχεδιάζει την κατάργηση του 8ώρου", υποστήριξε.

Στο μεταξύ, επανάλαβε και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να αραιώσουν οι μαθητές στα δημοτικά σχολεία. "Οι εκπαιδευτικοί δέχονται να σπάσουν οι τάξεις με τους κατάλληλους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών", δήλωσε.

Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος μετέφερε το αίτημα-καταγγελία "από ενεργούς πολίτες του αναπηρικού κινήματος, στους οποίους -με τα νέα μέτρα- δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την ανεξάρτητη διαβίωσή τους". "Πρόκειται για κυβερνητική αμέλεια που πρέπει να διορθωθεί", κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)