to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:01 | 06.08.2022

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος στον Γιάννη Οικονόμου: Πάει πολύ να μιλάτε εσείς για σεβασμό στους θεσμούς

Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης - Ο Γ. Οικονόμου απαντά στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για σεβασμό στους θεσμούς - Πληρωμένη απάντηση από τον Νάσο Ηλιόπουλο: «Το παιχνίδι τελείωσε, κ. Οικονόμου»


Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων έδωσε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επικαλούμενος για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση θέλει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με τον δέοντα τρόπο (τα ίδια έλεγε και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας). Συνεχίζοντας το copy-paste, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι  «η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού έχει δρομολογηθεί» και, πρωτοτυπώντας κάπως, ότι στο τέλος της διερεύνησης θα «φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς». 

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, που αναρωτήθηκε «Μήπως μετά από όλα αυτά πάει πολύ να προκαλεί και από πάνω ο κ. Οικονόμου, λέγοντάς μας ότι θα απαντήσουν με σεβασμό στους θεσμούς και στον χρόνο που πρέπει;» για να συνεχίσει: «Σεβασμός στους θεσμούς από αυτούς που έχουν ξεφτυλίσει το κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρξει. Το παιχνίδι τελείωσε κ. Οικονόμου».

Όλη η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Αρχικά μας έλεγαν ότι δεν γίνονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και αν γίνονται τις κάνουν ιδιώτες.

Μετά μας είπανε ότι γίνονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων μόνο κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών αλλά δε γίνονται παρακολουθήσεις πολιτικών.

Στο τέλος αναγκάστηκαν να παραιτήσουν τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και τον διοικητή της ΕΥΠ, διότι τελικά γίνονται και παρακολουθήσεις πολιτικών, αλλά εν αγνοία του πρωθυπουργού, που πάνω από όλα είναι νόμιμες.

Μήπως μετά από όλα αυτά πάει πολύ να προκαλεί και από πάνω ο κ. Οικονόμου, λέγοντάς μας ότι θα απαντήσουν με σεβασμό στους θεσμούς και στον χρόνο που πρέπει;

Σεβασμός στους θεσμούς από αυτούς που έχουν ξεφτυλίσει το κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρξει. Το παιχνίδι τελείωσε κ. Οικονόμου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη γράψει τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου».

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου:

«Η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβερνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)