to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:01 | 21.10.2022

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Ο Σκρέκας διαψεύδει τον Μητσοτάκη για τα υπερκέρδη

«Άριστοι τελικά μόνο για τα συμφέροντα του καρτέλ!» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και απαντά στα όσα είπε ο Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες


Να κρυφτεί με κάθε τρόπο προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την απραξία της κυβέρνησης στη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας, ωστόσο η πραγματικότητα αποκαλύπτεται τελικά ακόμη και από κυβερνητικά χείλη.

Ο υπουργός του Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή παραδέχθηκε ότι τα υπερκέρδη των παραγωγών μέχρι τον Ιούνιο του 2022 που ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ, δεν έχουν ακόμα φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ και μάλιστα δεν έχουν υπολογιστεί γιατί υπολείπεται ακόμα μια Υπουργική Απόφαση.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει ότι η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες χρεώσεις στην τιμή του ρεύματος πανευρωπαϊκά και ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να στηρίξει τα άδικα υπερκέρδη στην ενέργεια εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας και της οικονομίας.

«Για το λόγο αυτό προσπαθεί να βρει επιβεβαίωση από την καθυστερημένη, ανεπαρκή, γενικόλογη και με παραπομπή στο μέλλον απόφαση του συμβουλίου για την ενέργεια» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μιλά με αυταρέσκεια για μέτρα στήριξης, τη στιγμή που η χώρα καταγραφεί αρνητικά ρεκόρ στην ακρίβεια και οι πολίτες μειώνουν τη κατανάλωση ακόμα και στα απολύτως απαραίτητα. Άριστοι τελικά μόνο για τα συμφέροντα του καρτέλ».

Σημειώνεται ότι ο Κ. Σκρέκας απαντώντας στον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος τον κατηγόρησε για καθυστέρηση στη φορολόγηση των υπερκερδών και στην επιστροφή τους στους καταναλωτές, σημείωσε ότι η σχετική έκθεση της ΡΑΕ βασίζεται σε μετρήσεις που δεν έχει κάνει ακόμα ο ΔΕΔΔΗΕ, ανακοινώνοντας ότι «τροποποιούμε την ΚΥΑ, για να μπορέσει η ΡΑΕ, με προσωρινά στοιχεία (του ΔΕΔΔΗΕ) να καταθέσει τη μελέτη της».

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει ότι η χώρα μας έχει τις ακριβότερες χρεώσεις στις τιμές ρεύματος στην Ευρώπη και ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να στηρίξει τα άδικα υπερκέρδη στην ενέργεια εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας και της οικονομίας. Για το λόγο αυτό προσπαθεί να βρει επιβεβαίωση από την καθυστερημένη, ανεπαρκή, γενικόλογη και με παραπομπή στο μ​έλλον απόφαση του συμβουλίου για την ενέργεια.

Όμως τον διαψεύδει ο υπουργός του Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας, ο οποίος σήμερα στη Βουλή παραδέχτηκε ότι τα υπερκέρδη των παραγωγών, που μέχρι τον Ιούνιο του 2022 ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ, δεν έχουν ακόμα φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ και μάλιστα δεν έχουν υπολογιστεί γιατί υπολείπεται ακόμα μια Υπουργική Απόφαση.

Ταυτόχρονα, μιλά με αυταρέσκεια για μέτρα στήριξης, τη στιγμή που η χώρα καταγραφεί αρνητικά ρεκόρ στην ακρίβεια και οι πολίτες μειώνουν την κατανάλωση ακόμα και στα απολύτως απαραίτητα.

Άριστοι τελικά μόνο για τα συμφέροντα του καρτέλ!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)