to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 19.02.2023

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η χώρα χρειάζεται προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι “πλαίσιο Πάτση”»

«Κεντρικό ερώτημα για την επόμενη μέρα είναι αν η χώρα θα έχει προστασία της πρώτης κατοικίας ή αν θα ισχύει το “πλαίσιο Πάτση”», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)


«Το να έχει πτωχευτικό νόμο η χώρα που δεν θα είναι χειρότερος από αυτόν που πρότεινε το ΔΝΤ στα χρόνια της χρεοκοπίας», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερθείς στο νόμο που έφερε η σημερινή κυβέρνηση, «είναι ζήτημα μοντέλου, όχι δημοσιονομικό». Τονίζοντας ότι «εκλογές πρώτα απ’ όλα σημαίνει συζήτηση για το πρόγραμμα», επισήμανε: «ερώτημα για την επόμενη μέρα είναι αν η χώρα θα έχει πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και ένα δημόσιο σύστημα υγείας ή θα φτάνουμε να χάνουμε ακόμη και δωρεές, όπως αυτή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που δώρισε στο κράτος τρία νοσοκομεία και η κυβέρνηση ούτε αυτό δεν κατάφερε να προχωρήσει».

«Επίσης, ερώτημα για την επόμενη μέρα είναι αν θα έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό που θα σέβεται το δημόσιο χρήμα ή αν θα βλέπουμε περιστατικά σαν του Πάτση και του Χειμάρα ή σαν αυτό που βλέπουμε σήμερα στο Documento, με βάση το οποίο πόρισμα του ΣΔΟΕ έδειξε ότι η κ. Νικολάου έχει ζημιώσει το Δημόσιο με πάνω από 2 εκ. ευρώ από απευθείας αναθέσεις», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αναρωτιέμαι αν η κ. Νικολάου θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Εκτός και αν η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος είναι προϋπόθεση για να μπει κανείς στα ψηφοδέλτια της ΝΔ…».

Επανέλαβε, τέλος, ότι η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι εφικτή στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, με προϋπόθεση την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)