to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 06.10.2021

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η διαγραφή Μπογδάνου έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 15 μέρες»

«Το βασικό ερώτημα είναι το πώς στελέχη της ΝΔ που το 2000 δεν θα μπαίνανε καν στα ψηφοδέλτια, σήμερα είναι κορυφαίοι υπουργοί. Και αναρωτιέμαι, είναι ο κ. Πλεύρης λιγότερο ακροδεξιός από τον κ. Μπογδάνο;», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος


«Θα έπρεπε να είχε γίνει 15 ημέρες πριν η διαγραφή του Κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ, όταν η κυβέρνηση τον κάλυπτε παρ’ ότι δημοσίευσε στοιχεία νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή. Χθες, βέβαια, ξεπέρασε τον εαυτό του λέγοντας ότι οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και επισήμανε: «Το βασικό ερώτημα είναι το πώς στελέχη της ΝΔ που το 2000 δεν θα μπαίνανε καν στα ψηφοδέλτια, σήμερα είναι κορυφαίοι υπουργοί. Και αναρωτιέμαι, είναι ο κ. Πλεύρης λιγότερο ακροδεξιός από τον κ. Μπογδάνο;»

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στη Σταυρούπολη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καυτηρίασε τις εσωκομματικές αντιφάσεις στη ΝΔ: «Ο κ. Δένδιας είχε μιλήσει από τότε για επιθέσεις νεοναζί, ενόσω η κα Κεραμέως δεν μπορούσε καν να πει τη λέξη, και κυβερνητικά στελέχη κρατούσαν στάση ίσων αποστάσεων».

Στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, αλλά και στην εκπομπή “Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ρωτήθηκε και για την ελληνογαλλική συμφωνία, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να στηρίξουμε τη συμφωνία αν δεν αλλάξουν τα άρθρα 2 και 18 παρ. Ι ειδικά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταψηφίσει μια συμφωνία που στέλνει ελληνικό στρατό σε επιχειρήσεις εναντίον ακραίων ισλαμιστών στην Αφρική, η εμπλοκή σε τέτοιες επιχειρήσεις αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το άρθρο 2 εξαιρεί την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα από τη γαλλική αμυντική συμμετοχή στα δικά μας σύνορα και ‘μεις θα τρέχουμε στη  Αφρική, να στείλουμε ελληνικές δυνάμεις εκεί που η Γαλλία έχει μέτωπα με ισλαμιστικές οργανώσεις! Αυτό απειλεί την ασφάλεια της χώρας!», εξήγησε ο Ν. Ηλιόπουλος και συνέχισε: «Το άρθρο 18Ι αλλάζει συνολικά το αμυντικό δόγμα της χώρας, καθώς λέει ότι ελληνικές δυνάμεις μπορούν να συμμετάσχουν σε υπό γαλλική διοίκηση στρατιωτικές επιχειρήσεις που γίνονται στην περιοχή του Σαχέλ -μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή στην Αφρική, στην οποία ο γαλλικός στρατός αντιμετωπίζει ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις».

Μάλιστα υπογράμμισε: "Ούτε η δεξιά κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή δεν πήρε την απόφαση να στείλει ελληνικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή όταν έγινε η εισβολή στο Αφγανιστάν".

“Καμία ελληνική οικογένεια δεν θα ήθελε να δει το παιδί της να πηγαίνει σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών στην Αφρική. Και νομίζω ότι κανένας σώφρον πολίτης δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει αυτή τη στιγμή να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις με ακραία ισλαμιστικά δίκτυα σε ξένα εδάφη, γεγονός που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας”, δήλωσε και στις δύο συνεντεύξεις του ο εκπρόσωπος Τύπου.

“Έχοντας θέσει εξαρχής αυτές τις δύο προϋποθέσεις και στο βαθμό που –όπως φαίνεται- τα δύο αυτά εξαιρετικά προβληματικά σημεία της συμφωνίας δεν θα αλλάξουν, θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία”, ξεκαθάρισε, τονίζοντας: “Αυτή τη στιγμή το μεγάλο έλλειμμα που έχει η χώρα –και αυτό δεν το αλλάζει η προμήθεια εξοπλισμών- είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε ενεργητική εξωτερική πολιτική. Ειδικά για το ζήτημα της Χάγης, έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να προχωρήσει λόγω των εσωκομματικών προβλημάτων που έχει με τον κ. Σαμαρά”.

Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για την έλλειψη μέτρων δημόσιας υγείας: “Κινδυνεύουμε να ζήσουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα γιατί η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα στον εμβολιασμό και αρνείται να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας”.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)