to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 19.01.2019

Αυτοδιοίκηση

Νάσος Ηλιόπουλος: Η Αθήνα χρειάζεται μια δημοτική Αρχή με ρίζες στις γειτονιές της

«Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει στον δήμο από το 2006 και έχουμε θέσεις και προτάσεις τόσο για τα μικρά όσο και για τα μεγάλα προβλήματα του δήμου», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος


"Με την απλή αναλογική μπαίνει τέλος σε ένα δημαρχοκεντρικό και αυταρχικό μοντέλο διοίκησης που συνέβαλε και στη διαφθορά. Η «Ανοιχτή Πόλη» συμμετέχει στον δήμο από το 2006 και έχουμε θέσεις και προτάσεις τόσο για τα μικρά όσο και για τα μεγάλα προβλήματα του δήμου" τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει "δεν μας φοβίζουν, αντιθέτως επιζητούμε συμμαχίες που θα στηρίξουν προτάσεις γα την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και τη βελτίωση της ζωής στις γειτονιές της πόλης μας. Ομως συμμαχίες χωρίς αρχές και με στόχο τη νομή μικροεξουσιών δεν μας αφορούν. Ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμία συνεργασία και κανέναν διάλογο με τους νεοναζί. Η Αθήνα είναι ασφαλέστερη χωρίς αυτούς".

Υποστηρίζει ότι "η Αθήνα χρειάζεται μεγάλες τομές" και "αυτό δεν γίνεται αν θες να τα έχεις καλά με όλους" και σημειώνει ότι οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από στοχευμένα προγράμματα με ουσιαστικό κοινωνικό όφελος για τους πολίτες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι "αυτό που λείπει εδώ και χρόνια από την πόλη μας είναι μια ξεκάθαρη κατεύθυνση που να θέτει σε προτεραιότητα τις γειτονιές της Αθήνας και την καθημερινότητα" και υπογραμμίζει ότι "όλο το 2018 δεν έγινε ούτε ένα έργο στους τομείς του πρασίνου και του φωτισμού και η απορρόφηση του προϋπολογισμού στο θέμα της καθαριότητας είναι κάτω από το 40%" και όλα αυτά "εξηγούν την εικόνα εγκατάλειψης της πόλης".

Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι ο δήμος έχει εξασφαλίσει 85 εκατ. από την περιφέρεια και ενώ υπάρχουν έτοιμες οι μελέτες για τη δημιουργία επτά κλειστών αθλητικών χώρων, η δημοτική Αρχή δεν προχωράει στα συγκεκριμένα έργα".

Τέλος, σημειώνει ότι η Αθήνα χρειάζεται μια δημοτική Αρχή που ξέρει να ακούει, που έχει ρίζες στις γειτονιές της και δεν θα είναι κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους του δημαρχείου με την επιδίωξη να βρεθεί στους τέσσερις τοίχους της Βουλής ή του Μεγάρου Μαξίμου και καλεί τους συνυποψηφίους του σε ένα ντιμπέιτ για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στους κατοίκους της πόλης μας. Σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει ότι "οι «Πρέσπες» και η επίλυση του ονοματολογικού είναι μια εμβληματική κίνηση που δίνει τέλος σε μια διαμάχη χρόνων. Μια διαμάχη που έχει θρέψει εθνικισμούς και από τις δύο πλευρές των λιμνών. Η συμφωνία βάζει τα θεμέλια για μια νέα εποχή ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)