to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 29.07.2022

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: H κυβέρνηση Μητσοτάκη θα απολογηθεί για τις παρακολουθήσεις

«Καλό σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βάση τα παραπάνω δεν μπορεί να υπάρξει: ή ο κ. Μητσοτάκης συντονίζει τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και πολιτικών ή έχει διαλυθεί τελείως η ΕΥΠ και τέτοια δίκτυα παρακολουθήσεων δρουν ανεξέλεγκτα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξή του στο ΚόντραChannel


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις και σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να λάβουμε απαντήσεις για τις καταγγελίες περί παρακολουθήσεων πολιτικών, πολιτών και δημοσιογράφων» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος. Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, επισήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ίδιος έκθετος για την υπόθεση Predator».

«Δεν μιλάμε απλώς για μια καταγγελία στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά για μια υπόθεση που έχει επιβεβαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Ε/Κ πιστοποιεί ότι αρχηγός ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος παρακολουθείται από το κακόβουλο λογισμικό Predator το οποίο μαθαίνουμε ότι έχουν προμηθευτεί οι ελληνικές αρχές» υπογράμμισε.

«Υπάρχει επιπλέον και η καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, σε συνέχεια της οποίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε τροπολογία ώστε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να μην ενημερώνει έναν πολίτη αν υπήρξε θύμα κακόβουλης πρακτικής. Και γι' αυτό θα πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει πρόταση για την κατάργηση αυτής της διάταξης».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καλό σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βάση τα παραπάνω δεν μπορεί να υπάρξει: ή ο κ. Μητσοτάκης συντονίζει τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και πολιτικών ή έχει διαλυθεί τελείως η ΕΥΠ και τέτοια δίκτυα παρακολουθήσεων δρουν ανεξέλεγκτα».

Προσέθεσε ακόμη: «Ακούσαμε μάλιστα τον βουλευτή Μπ. Παπαδημητρίου να λέει σχεδόν ότι όλους τους παρακολουθούν κατονομάζοντας ως υπεύθυνο και τις ΗΠΑ. Συμφωνεί η κυβέρνηση συνολικά με αυτή την παραδοχή; Εδώ υπάρχει κάτι επικίνδυνο - μέσα από την προσπάθεια κανονικοποίησης τέτοιων περιστατικών είναι σαν να σου λένε ότι δεν συνέβη και τίποτα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η χώρα έχει μπροστά της εκλογές με απλή αναλογική. Μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη. Εμείς μιλάμε πολύ συγκεκριμένα και προγραμματικά για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Για τους προοδευτικούς πολίτες το κρίσιμο είναι να φύγει και να ηττηθεί η πολιτική και η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συντονίζει σήμερα την λεηλασία του ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού έχει αρνηθεί να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, που θα κόστιζε για ένα έτος 1 δισ. ευρώ και έχει αρνηθεί να μειώσει κατά 1 δισ. ευρώ τον ΦΠΑ στα καύσιμα. Το ίδιο διάστημα τα κρατικά έσοδα είναι αυξημένα», τόνισε.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου «η Ελλάδα είναι πρώτη στην αύξηση των τιμών ενέργειας για τις επιχειρήσεις και 3η για τα νοικοκυριά, έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης, και στην χώρα μας ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από το 2010».

«Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζομένους δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα για το θέμα της ενέργειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει αυτούς που κερδοσκοπούν «αρνούμενη να βάλει πλαφόν στις τιμές, και αρνούμενη να αποσυνδέσει το ρεύμα από το φυσικό αέριο».

«Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι καταστροφικές επιλογές που μας φέρνουν στο σημερινό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά ανεπαρκής στο να στηρίξει την κοινωνία, αλλά πολύ πετυχημένη στο να στηρίζει συγκεκριμένα συμφέροντα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέλος, ερωτηθείς για το φλέγον ζήτημα των πυρκαγιών, ο εκπρόσωπος Τύπου είπε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη χωρίς δασικούς χάρτες. Έτσι, όμως, δίνει ισχυρό κίνητρο σε όσους θέλουν να καταπατήσουν δασικές εκτάσεις. Επομένως όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ευκολία μιλάει για εμπρηστές πρέπει πρώτα να κοιταχθεί στον καθρέπτη. Αυτός που δίνει κίνητρο για να καίγονται δασικές εκτάσεις είναι αυτοί που ακυρώσανε τους κυρωμένους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δασικούς χάρτες, είναι αυτοί που απέλυσαν χιλιάδες ανθρώπους στην δασοπροστασία και την πρόληψη. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες. Κι είναι ο κ. Μητσοτάκης πρωταθλητής της ξαπλώστρας σε αυτή τη χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)