to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 11.06.2019

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Ευρωπαϊκή χώρα σημαίνει συλλογικές συμβάσεις και ωράρια που τηρούνται και πληρώνονται (βίντεο)

«Στα εργασιακά, το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πολύ αυστηρό και ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας την Τρίτη σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1


«Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τα πλεονάσματα που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας την Τρίτη 11/6 σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1, ο κ. Ηλιόπουλος άσκησε κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ είναι επαναφορά στον μνημονιακό κανόνα του 1 προς 5 στο Δημόσιο. Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει φοροαπαλλαγές για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς. Είναι ακριβώς το αναπτυξιακό πρόγραμμα που εφάρμοσε η ελληνική οικονομία από το 1993 έως το 2008 όπου είχαμε μία οικονομία με συνολική ανάπτυξη 60% του ΑΕΠ από το 1993 έως το 2008, κι όμως αυτή η οικονομία χρεοκόπησε, γιατί δεν είχε κανέναν παράγοντα κοινωνικής συνοχής, καμία προστασία για την εργασία και καμία κοινωνική προστασία. Στα εργασιακά, το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πολύ αυστηρό και ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι το βασικό δεν είναι μόνο ο κατώτατος μισθός, το βασικό είναι και η συλλογική σύμβαση εργασίας. «Αν θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να έχουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να τηρούνται τα ωράρια και να πληρώνονται», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για στοχοποίηση των επιδομάτων, διευκρινίζοντας ότι τα επιδόματα δεν είναι μόνο για τους φτωχούς, αλλά υπάρχουν και τα επιδόματα παιδιού, ενοικίου, κτλ.

Σε ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε: «Το δικό μας πρόγραμμα έχει ένα τρίπτυχο που είναι αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και ασφάλεια. Ασφάλεια, όμως, με τη συνολική έννοια, καθώς ασφάλεια δεν είναι μόνο η αστυνόμευση. Αν αναλυθούν τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την ασφάλεια, θα προκύψει ότι η μείωση της εγκληματικότητας είναι πολύ συγκεκριμένη και όχι απλά έχει μειωθεί σε σχέση με την περίοδο 2010-2014, αλλά έχει αλλάξει και το εσωτερικό μείγμα της εγκληματικότητας». Όπως εξήγησε, «ενώ τα βαριά εγκλήματα ανέρχονταν σε ποσοστό 70% και το 30% αφορούσε μικροεγκλήματα, πλέον τα ποσοστά έχουν αντιστραφεί». «Κράτος με πραγματική ασφάλεια σημαίνει ένα κράτος που προσέχει τη δημόσια διοίκηση συνολικά. Δεν μπορεί να καταρρέουν οι κοινωνικές υποδομές και να θεωρείς ότι μόνο με την αστυνόμευση θα λύσεις τα ζητήματα της ασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)