to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 15.04.2019

Αυτοδιοίκηση

Νάσος Ηλιόπουλος: «Αθήνα από την αρχή» σημαίνει μια πόλη προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλες και όλους

Για τα προβλήματα και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής, αλλά και τις δράσεις του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, ενημερώθηκε από την πρόεδρο του ιδρύματος κα Βενέττα Λαμπροπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.


Σε σχετική ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o Nάσος Ηλιόπουλος έγραψε:

Επισκέφθηκα σήμερα το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών όπου συναντήθηκα με την πρόεδρο Λαμπρόπουλου Βενέττα και συζήτησα με τους εργαζόμενους του Ιδρύματος. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού εφάμιλλου με αυτά που λειτουργούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ποιοτικές, αποτελεσματικές και απαραίτητες υπηρεσίες και προγράμματα.

Η εξυπηρέτηση των αναγκών αξιολόγησης και αποκατάστασης της βαρηκοΐας, εκπαίδευσης, υποστήριξης της επικοινωνίας, επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης, διαβίωσης και κοινωνικής συμμετοχής των ανθρώπων με προβλήματα ακοής όλων των ηλικιών, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους, αποτελούν βασικοί στόχοι μιας δομής όπου οι άνθρωποί της αξίζουν σεβασμό για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν. Η στήριξη της πολιτείας και του δήμου είναι απαραίτητη.

Στο Δήμο Αθηναίων, υπάρχει μόνο ένα ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των αιτούντων μαθητών. Την ίδια στιγμή, οι παιδικοί σταθμοί δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό προσωπικό παράλληλης στήριξης ενώ, αν και υπάρχει ένα εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Κ) Κωφών- βαρήκοων Αθήνας, απουσιάζει ένα αντίστοιχο σχολείο που να καλύπτει το σύνολο των μαθητών με αναπηρίες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταφέρονται σε Ε.Ε.Ε.Κ όμορων δήμων.

Για εμάς "Αθήνα από την αρχή" σημαίνει ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και συγκεκριμένες ενεργητικές πολιτικές ώστε κανένας άνθρωπος να μην είναι αόρατος. "Αθήνα από την αρχή" σημαίνει μια πόλη προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)