to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 04.02.2019

Αυτοδιοίκηση

Νάσος Ηλιόπουλος: Απαιτούνται προσλήψεις στον Δήμο Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων χρειάζεται προσλήψεις τόσο στην καθαριότητα όσο και στο πράσινο (σ.σ. που μαζί με τον φωτισμό και τους ελεύθερους χώρους θέτει ως πρώτες προτεραιότητές του), ώστε, συνεργασία με τους πολίτες, να βελτιωθεί η εικόνα σε αυτούς τους τομείς, τονίζει στην συνέντευξή του στο web tv της aftodioikisi.gr ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος.


Ο δήμος Αθηναίων χρειάζεται προσλήψεις τόσο στην καθαριότητα όσο και στο πράσινο (σ.σ. που μαζί με τον φωτισμό και τους ελεύθερους χώρους θέτει ως πρώτες προτεραιότητές του), ώστε, συνεργασία με τους πολίτες, να βελτιωθεί η εικόνα σε αυτούς τους τομείς, τονίζει στην συνέντευξή του στο web tv της aftodioikisi.gr ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος. «Προφανώς και υπάρχουν ελλείψεις στην καθαριότητα. Χρειάζεται η συμμετοχή των πολιτών μέσω της ανακύκλωσης. Και εδώ είναι το σημαντικό, ο δήμος να κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης των πολιτών, ώστε το στοίχημα της καθαριότητας να κερδηθεί….Προσλήψεις χρειάζονται και στο πράσινο και στην καθαριότητα. Όταν όμως έχεις περιορισμένους πόρους πρέπει να κάνεις επιλογές: Έχεις τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στους δήμους. Δεν θέλω να πω ποιο είναι το πιο κρίσιμο», προσθέτει.

Παράλληλα επικρίνει τον υποψήφιο της ΝΔ Κώστα Μπακογιάννη για τις δηλώσεις του περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, τονίζοντας ότι με βάση τις έως τώρα προτάσεις του μια γενικευμένη συνεργασία μαζί του εφόσον από πολύ δύσκολη έως αδύνατη μία μετεκλογική συνεργασία μαζί του στη Διοίκηση του δήμου: «Εφόσον εκλεγώ, εφόσον υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, είμαι έτοιμος για συνεργασία με όλους πλην τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να διοικήσει μόνος του το δήμο χωρίς συνεργασία λέει ψέματα στους πολίτες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος. Προσθέτει, ωστόσο, ότι «με βάση αυτά που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα από τον κ. Μπακογιάννη, δεν υπάρχουν ταυτίσεις στο πολιτικό πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε πχ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Αυτό σημαίνει μία ad hoc συνεργασία και όχι μία γενικευμένη συνεργασία», τονίζει. Διαφορετική, πάντως, είναι η αντιμετώπισή του υποψήφιου του ΚΙΝΑΛ Π. Γερουλάνου, με τον οποίο θεωρεί ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας: «Θεωρώ ότι με όσα έχουμε ακούσει στην προεκλογική περίοδο, περισσότερες συγκλίσεις υπάρχουν με τον Π. Γερουλάνο», λέει χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Μπακογιάννη, η κριτική του Ν. Ηλιόπουλου δεν σταματά μόνο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, αλλά και, μεταξύ άλλων, στο γεγονός, ότι, όπως λέει:

-«Δεν πρέπει να γίνει επιλογή υποψηφίου που θα κάνει το αγροτικό του για να πάει μετά την κεντρική πολιτική σκηνή»

– «Ο κ. Μπακογιάννης έχει μια αρνητική παράδοση. Η παράταξή του που διοίκησε την Αθήνα με τον κ. Κακλαμάνη, την κ. Μπακογιάννη, τον κ. Αβραμόπουλο άφησε ένα έλλειμμα 200 εκατ. ευρώ στο δήμο της Αθήνας. Παράλληλα έχασε την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων».

Αντί για 300 προσλήψεις ο Δ.Αθηναίων δίνει 7,6 εκατ. σε τεχνικό σύμβουλο

Κριτική, όμως, ασκεί και στην διοίκηση του σημερινού δημάρχου Γιώργου Καμίνη εστιάζοντας, μεταξύ άλλων και στον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να αξιοποιήσει την περιουσία του δήμου: «Προφανώς και μπορεί να κάνει πράγματα ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας στην καταπολέμηση της ανεργίας. Για παράδειγμα σήμερα τρέχει ένα διαγωνισμό για την αξιοποίηση, και μάλιστα με όρους real estate και όχι κοινωνικής αναγκαιότητας, του μεγάλου κτηριακού αποθέματος που έχει με την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αμοιβή 7,6 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα 7,6 εκατ. ευρώ ο δήμος Αθηναίων θα μπορούσε να προσλάβει 300 νέους επιστήμονες μηχανικούς με ένα ειδικό πρόγραμμα μέσα από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα δουλέψουν για την κοινωνική αξιοποίηση, Άρα, αν θέλει να βρει ο δήμος τρόπους μπορεί να βρει και για νέους επιστήμονες αλλά μέσα από τα παραδοσιακά προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας», τονίζει.

«Άβατο» τα Εξάρχεια από το Real Estate 

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος μιλά για το «άβατο» των Εξαρχείων, τονίζοντας ότι ναι μεν υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν μπορεί να μην μιλάμε για την πλήρη εγκατάλειψη του Λόφου του Στρέφη από το δήμο και, κυρίως, για το γεγονός ότι με το παιχνίδι real estate με την βραχυχρόνια μίσθωση που στήνεται σήμερα, σε έξι χρόνια τα Εξάρχεια θα είναι άβατο λόγω υψηλών ενοικίων: «Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των Εξαρχείων σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή. Δεν μπορεί να μιλάμε μόνο για τα Εξάρχεια και να μην βλέπει ότι σε όλη την περιοχή του κέντρου στήνεται ένα παιχνίδι real estate με την βραχυχρόνια μίσθωση που, αν συνεχιστεί η κατάσταση, σε έξι χρόνια τα Εξάρχεια θα είναι πραγματικό άβατο για ανθρώπους που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υψηλά ενοίκια στην περιοχή. Ο δήμος δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για να προστατέψει το δικαίωμα στην κατοικία. Και δυστυχώς η δικιά του λογική αξιοποίησης της περιουσίας του είναι αυστηρά μέσα σε ένα ιδιωτικοοικονομικό πλαίσιο κερδοφορίας και όχι σε ένα κοινωνικό πλαίσιο του τι πρέπει να κάνει μία δημοτική Αρχή», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)