to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 26.10.2020

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ακυρώθηκε ο σχεδιασμός της ΝΔ να περάσει ο πτωχευτικός στα κρυφά»

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6FM» και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» (Γιάννης Μακρυγιάννης)


«Ο βασικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας να περάσει ο νέος πτωχευτικός ‘στα κρυφά’ ακυρώθηκε με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6FM» και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη.

«Αντίθετα, έγινε μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, από την οποία φάνηκε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πλήρως απομονωμένη στο κοινοβούλιο, καθώς είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πετάξει κόσμο στο δρόμο εν μέσω πανδημίας»

«Μιλάμε για ένα πτωχευτικό που ακόμα και το ΔΝΤ, στις πιο μαύρες μέρες της περιόδου 2012-14, ντράπηκε να προτείνει», συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος και υπογράμμισε ότι  «με αυτό το νόμο καταργείται πλέον οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας».

Ακόμα, επισήμανε ότι ο νόμος αυτός έρχεται μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, «όταν –με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.- τα ελληνικά νοικοκυριά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έχουν χάσει 3,9 δις σε σχέση με τα εισοδήματα του ’19, όταν το 12% των εργαζομένων δουλεύουν για μισθούς έως 200 ευρώ, όταν η ανεργία προβλέπεται να ξεπεράσει το 20% και η ύφεση φτάνει το 10%».

Σε αυτές τις συνθήκες, ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών που αντικειμενικά θα οδηγηθούν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους «αντιμετωπίζονται πλέον γενικά από την κυβέρνηση ως στρατηγικοί κακοπληρωτές», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «σε μια τέτοια στιγμή, εν μέσω πανδημίας, αυτό το πτωχευτικό θα πετάει κόσμο στο δρόμο».

Αναφερθείς στην αποστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή, που έκανε λόγο για «εθνικισμό» σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η τοποθέτηση αυτή φαίνεται ότι πρώτα απ’ όλα δημιούργησε πρόβλημα στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κάνει εξωτερική πολιτική με ‘περικεφαλαίες’», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «το αποδείξαμε αυτό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτέλεσε στρατηγική διπλωματική ήττα του Ερντογάν στα Βαλκάνια».

«Η πρόταση για επέκταση στα 12 μίλια αφορά ξεκάθαρα στα χωρικά ύδατα νότια και ανατολικά της Κρήτης. Είναι μια δυναμική διπλωματική πρόταση που αντιστοιχεί στη συγκυρία της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας», επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Τόνισε επίσης ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να απολογηθεί με πολύ πιο ουσιαστικούς όρους για το γεγονός ότι κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να χάσει μέσα από τα χέρια του δύο από τα ηγετικά στελέχη των νεοναζί καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής».

«Είτε κάποιοι μέσα στην αστυνομία βοήθησαν το Χρήστο Παππά για να ξεφύγει είτε κάποιοι, με τις αβλεψίες τους, είναι ανίκανοι να κάνουν το αυτονόητο», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)