to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:16 | 06.12.2020

Κοινωνία

Νάουσα: Νεκρή από κορωνοϊό 37χρονη νοσοκόμα εκτός ΜΕΘ

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ


Ένα σοκαριστικά τραγικό περιστατικό αποκαλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ, ανακοινώνοντας ότι 37χρονη νοσοκόμα πέθανε την Παρασκευή από κορονοϊό στη Νάουσα, καθώς δεν βρέθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ για να νοσηλευθεί εγκαίρως.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μιχάλη Γιαννάκο, η νεαρή είχε καταγωγή από την Έδεσσα και εργαζόταν ως επικουρική βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Όταν μολύνθηκε από κορονοϊό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Έδεσσας, όμως, στις 27 Νοεμβρίου, ζήτησε τη διακομιδή της στη Νάουσα, στην απλή κλινική Covid.

Το πρωί της Παρασκευής, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, η υγεία της επιδεινώθηκε, διασωληνώθηκε, αλλά επειδή δεν υπάρχει ΜΕΘ στο νοσοκομείο Νάουσας, άρχισε προσπάθεια να βρεθεί κρεβάτι αλλού. Τελικά βρέθηκε κλίνη στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, όμως η άτυχη νοσοκόμα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε προτού πραγματοποιηθεί η μεταφορά της.

«Ποιος ξέρει ποια θα ήταν η τύχη της εάν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν υπήρχε ΜΕΘ και δεν θα χρειάζονταν η διακομιδή της. Συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους και τους συναδέλφους», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Θύμα του κορωνοϊού και μία 62χρονη νοσηλεύτρια στην Καβάλα

Ένα από τα τελευταία θύματα του νέου κορωνοϊού είναι ακόμα μία υγειονομικός, νοσηλεύτρια 62 ετών, που έμενε στη Δράμα κι εργαζόταν στη μαιευτική του νοσοκομείου της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιάννακο, η γυναίκα είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, εισήχθη σε ΜΕΘ και κατέληξε σήμερα.

«Χάνουν τα λόγια το νόημα τους πιά με όσα τραγικά μας συμβαίνουν. Θρηνούμε συνεχώς συναδέλφους που χάνονται. Στο χώρο που γεννιούνται ζωές, η νοσηλεύτρια έχασε τη δική της. Πρόσφατα απέκτησε εγγονάκι και δεν πρόλαβε να το χαρεί. Μετράμε πολλές απώλειες. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Συλλυπητήρια και υποσχόμαστε ότι δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα νικήσουμε τον ιό. Αρκεί να βοηθηθούμε», υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)