to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:33 | 29.10.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

Νάντια Βαλαβάνη (αποστολή στο Κομπάνι): «190.000 κούρδοι πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη πόλη απο την έναρξη της επίθεσης των τζιχαντιστών»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε το Κομπάνι μεταφέρει στο Κόκκινο συγκλονιστικές εικόνες απο την κουρδική πόλη που πολιορκείται απο τους τζιχαντιστές.


Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες από το ανθρώπινο δράμα των κατοίκων  της μαρτυρικής πόλης-φάντασμα , που μετέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη στο Κόκκινο από το Κομπάνι όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης αποστολής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.  

Τουλάχιστον 190.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη κουρδική πόλη απο την έναρξη της επίθεσης των τζιχαντιστών. Η πλειοψηφία των προσφύγων έχουν καταφύγει σε 22 στρατόπεδα για Σύρους που λειτουργούν στα σύνορα της Τουρκίας. 

Ακούστε όσα είπε η Ν. Βαλαβάνη στο Κόκκινο 105,5

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε δύο στρατόπεδα προσφύγων στα οποία ζουν 7.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων πάρα πολλά παιδιά και βρίσκονται υπο την επίβλεψη της Ερυθράς Ημισελήνου. 

Την ίδια στιγμή 70.000 κούρδοι πρόσφυγες ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς που λειτουργούν υπο την ευθύνη των κουρδικών αρχών με τραγικές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Η Ν. Βαλαβάνη μετέφερε την έκκληση για στήριξη και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που απευθύνουν οι κουρδικές αρχές, καθώς στους καταυλισμούς αναμένεται να προσέλθουν ακόμη 30.000 πρόσφυγες τις επόμενες μέρες. 

Οι κούρδοι που ζουν στο Κομπάνι έχουν δημιουργήσει ομάδες πολιτοφυλακής προκειμένου να ελέγχουν πιθανή δραστηριότητα των τζιχαντιστών στα σύνορα. «Πριν απο μερικές μέρες οι πολιτοφύλακες εντόπισαν έναν νεαρό γερμανό που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα και να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS και τον παρέδωσαν στους γονείς τους» ανέφερε η Νάντια Βαλαβάνη.

Στο Κομπάνι βρίσκονται ως απεσταλμένοι του Κόκκινου και της Αυγής ο δημοσιογράφος, Πέτρος Κατσάκος και ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Καραγιάννης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)