to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ναι, αλλά για τις ουκρανικές σημαίες δεν λέτε τίποτα

Τελικά η συναυλία όχι μόνο έγινε αλλά ήταν μεγαλειώδης


(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Ε,ρε ζημιά που έπαθαν οι ακροκεντρώοι μουτζαχεντίν με την αντιπολεμική συναυλία. Λύσσαξαν τόσες μέρες ως σύγχρονοι Μακαρθιστές να ξεσκίζουν τους καλλιτέχνες και τους διοργανωτές, ζητώντας πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων: Τι πουτινάκια, τι πράκτορες, τι ρωσόφιλους, τι ισαποστάκηδες… Και τι δεν τους έσυραν.

Τελικά η συναυλία όχι μόνο έγινε αλλά ήταν μεγαλειώδης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, σχεδόν αποκλειστικά νεολαία, πέρασαν από τα Προπύλαια το βράδυ της Τρίτης για να ενώσουν τις φωνές τους με τους σπουδαίους καλλιτέχνες που ανέβηκαν στη σκηνή, για να φωνάξουν το πιο καθαρό και ατόφιο μήνυμα: Ειρήνη στην Ουκρανία, όχι στον πόλεμο, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Βγήκε σεργιάνι ο ακροκεντρώος εσμός, σε ένα βαθιά συμπλεγματικό παραλήρημα, που θύμισε την παράνοια της εβδομάδας του δημοψηφίσματος. Δεν είχε ουκρανικές σημαίες, έγραφαν οι σιτιζόμενοι από το Μαξίμου Α.Ε. γελωτοποιοί στο Twitter. Είχε κάποιες σημαίες, αλλά όχι πολλές, διαπίστωσαν οι σιτιζόμενοι της λίστας Πέτσα και του μονοφωνικού συστήματος -με την τζίφρα διεθνών οργανώσεων- των ΜΜΕ.

Θα ήξεραν, αν συμμετείχαν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις το 1999, το 2003, ότι οι σημαίες και τα πανό μας τότε ζητούσαν ειρήνη και τερματισμό της εισβολής. Δεν είχαν τα χρώματα της Γιουγκοσλαβίας ή του Ιράκ. Έλα που τότε δεν ήταν και τόσο κακοί οι πόλεμοι αυτοί αφού τους έκανε το ΝΑΤΟ. Ήταν κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωσε ο γραφικός γηραλέος “διανοούμενος” στο Twitter. Είχε σημαίες του Pride που έγραφαν λάθος, Pace, το Peace, εξεγέρθηκαν οι αμόρφωτοι, σεξιστές και ομοφοβικοί ακροδεξιοί οπαδοί του Μητσοτακισμού, αγνοώντας προφανώς ότι πρόκειται για την πρώτη φιλειρηνική σημαία που χρησιμοποιήθηκε το 1961 σε διαδηλώσεις στην Ιταλία ενάντια στους πυρηνικούς εξοπλισμούς.

Αυτό που τους ενόχλησε στην πραγματικότητα είναι ότι η συναυλία της Τρίτης, με τους κορυφαίους του καλλιτεχνικού στερεώματος -κι ας τους αγνοεί ο κακομαθημένος ημιμαθής πρίγκηπας- έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Κατήγγειλε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μίλησε ενάντια σε όλους τους πολέμους, την κούρσα εξοπλισμών και τη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, μίλησε καθαρά για αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες.

Τι να καταλάβουν αυτοί που πανηγυρίζουν για τις επαναπροωθήσεις που οδηγούν σε πνιγμούς μωρών παιδιών στο Αιγαίο; Αυτοί που έστειλαν όπλα στην Ουκρανία, χωρίς να το ζητήσει κανείς, μήπως και τους πάρουν στα σοβαρά σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., αλλά τελικά μετατρέπουν την Ελλάδα σε κομπάρσο; Αυτοί που ποντάρισαν στο μίσος και στον διχασμό; Δεν μπορείς να είσαι με την ειρήνη αν δεν είσαι με την ισότητα και την αδελφοσύνη των λαών.  Από την άλλη, το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα θρηνεί νεκρούς, δολοφονημένους από τη Δεξιά. Τα είπε όλα ο Ζαραλίκος. Ίσως βέβαια το παραλήρημά τους οφείλεται στα σημάδια της κατηφόρας που τους έχει πάρει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)