to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:50 | 08.10.2018

Πολιτική

Ναι, αλλά για το Χρηματιστήριο δεν μας είπατε...

Είπανε, είπανε είπανε... Ότι το χρέος δεν θα ρυθμιστεί, δεν θα βγούμε από το μνημόνιο, η οικονομία θα καταστραφεί, οι συντάξει θα κοπούν. Κι όλα ήταν ατμός προπαγάνδας. Διαψεύστηκαν. Τι έμεινε; Να παρακολουθούν τον χρηματιστηριακό δείκτη και τις τραπεζικές μετοχές. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκε απίσης η προκαταρκτική εξέταση για τα κονδύλια του προσφυγικού και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


«Το "limit up ανευθυνότητας" του Μητσοτάκη και των "συνοδοιπόρων του"»

«Τώρα που τους στερεύουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις συντάξεις, αναγκάζεται να σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απαντώντας στα καταστροφολογικά σενάρια. (αναλυτικά)


 

«Επιβεβλημένοι και ευπρόσδεκτοι οι έλεγχοι»

«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο. Θεωρούμε τους ελέγχους επιβεβλημένους αλλά και ευπρόσδεκτους. Ας γίνει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα», σχολιάζουν πηγές του υπουργείου μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό. (αναλυτικά)


 

«Έχει αρχίσει να προετοιμάζεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία»

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα μέσω του εκπροσώπου του, ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία, έχει αρχίσει να προετοιμάζεται, διευκρινίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την συγκεκριμένη ημερομηνία της επίσκεψης (αναλυτικά)


 

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης (IDR) των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. (αναλυτικά)


 

Ευ. Τσακαλώτος: Η Ελλάδα καλεί τους Ασιάτες επενδυτές να στοιχηματίσουν στην ανάκαμψή της

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φλερτάρει τους Ασιάτες επενδυτές, ενθαρρύνοντάς τους να αξιοποιήσουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να αδράξουν το «πλεονέκτημα του πρώτου παίκτη» το οποίο τώρα απολαμβάνει η Κίνα. (αναλυτικά)


 

Δ. Λιάκος: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τη γνώση, την εμπειρία και τα μέσα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προκλήσεις μπροστά τους αλλά, έχουν την γνώση και την εμπειρία όπως και τα μέσα να τις αντιμετωπίσουν»: το μήνυμα αυτό στέλνει μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος. (αναλυτικά)


 

Στον πρόεδρο της Βουλής εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ζητούν τη συμπαράσταση του Κοινοβουλίου και την ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων. (αναλυτικά)


 

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται όμηρος του κ. Σαμαρά»

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται όμηρος του κ. Σαμαρά και της ομάδας του κ. Σαμαρά εντός της Ν.Δ., που πλέον βγαίνει και στο προσκήνιο και λειτουργεί και τοποθετείται ως ο πραγματικός αρχηγός αυτού του κόμματος, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ρ/σ «Real fm» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου (αναλυτικά)


 

Δεν υπάρχει καμία ιδιωτικοποίηση στις συγκοινωνίες

Το υπουργείο Μεταφορών έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή το νέο σχέδιο για τις συγκοινωνίες που κάποιοι το «βάφτισαν» ιδιωτικοποίηση. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στο newsit.gr. (αναλυτικά)


 

Η ακροδεξιά αθλιότητα του αντιπροέδρου της Ν.Δ., κ. Γεωργιάδη, δεν έχει όριο

Η ακροδεξιά αθλιότητα του αντιπροέδρου της Ν.Δ., κ. Γεωργιάδη, δεν έχει όριο. Έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται την καθηγήτρια της σχολής του, για τις ναζιστικές και ρατσιστικές θεωρίες περί αρίας φυλής, και μόνο μετά την κατακραυγή διέκοψε τη συνεργασία μαζί της, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Spiegel: «Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισ. από τη Γερμανία»

«Όσο η Ελλάδα εξαρτώνταν από τη στήριξη της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας απέφευγε να θέσει ζήτημα επανορθώσεων. Τώρα όμως, μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος, η Αθήνα αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες», γράφει το Spiegel. (αναλυτικά)


 

Νέα δεδομένα στις μετακινήσεις των ΑμεΑ

Η πρωτοβουλία του Φ. Κουβέλη έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με το Προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών στις 27/9/2018, κατά τη διάρκεια της οποίας η ηγεσία του Υπουργείου δέχθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά του Συλλόγου αναφορικά με την πρόσβαση και μετακίνησή των Ατόμων με Αναπηρία με τα πλοία της ακτοπλοΐας. (αναλυτικά)


 

Έρχονται και μας δείχνουν... πολιτισμό: Οι πρόσφυγες καθάρισαν την πλατεία Αριστοτέλους καθώς αποχώρησαν

Πριν φύγουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης φρόντισαν να αποκαταστήσουν την εικόνα του (αναλυτικά)


 

Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου. (αναλυτικά)


 

#This_is_not_fake_news – Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Διαδικτυακή εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών για τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.  (αναλυτικά)


 

«Θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η απόδοση του έκτακτου βοηθήματος στους φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης»

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με την απόδοση του έκτακτου βοηθήματος των 2.000 ευρώ στους φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. (αναλυτικά)


 

Μέσα στον Οκτώβρη οριστικοποιούνται τα αναδρομικά των γιατρών και προκηρύσσονται 650 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ

Στο επόμενο δεκαπενθήμερο, αναμένεται να οριστικοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών το ύψος των αναδρομικών που θα λάβουν οι γιατροί, διευκρίνισε κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. (αναλυτικά)


 

Χωρίς «λευκές» περιοχές η ελληνική επικράτεια στην τηλεοπτική κάλυψη

Πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε χιλιάδες νοικοκυριά δίνει ο νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και βάσει του οποίου θα χορηγηθεί εφάπαξ επίδομα σε νοικοκυριά απομακρυσμένων περιοχών, που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα. (αναλυτικά)


 

Σε ισχυρή τροχιά ανάπτυξης οι ελληνικές εξαγωγές προς όλους τους προορισμούς

Αύξηση 25,1% τον Αύγουστο. (αναλυτικά)


 

Σε εξέλιξη σε βάθος έρευνα για τις πιέσεις στις τράπεζες

Ερευνάται ήδη το ποιοι ήταν οι εντολείς των συναλλαγών που προκάλεσαν τις μεγάλες πιέσεις στους ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους, εφόσον εντοπιστεί χειραγώγηση θα υπάρξουν κυρώσεις και ανακοίνωση, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. (αναλυτικά)


 

«ΦιλόΔημος II»: 4,1 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 4.141.957,46 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. (αναλυτικά)


 

Επένδυση 250 εκατ. ευρώ για βιομηχανικό πάρκο στα Οινόφυτα

Στα 250 εκατ. ευρώ εκτιμάται η επένδυση για το Βιομηχανικό Πάρκο στα Οινόφυτα και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τέλος του 2018. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)