to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 07.04.2017

Κοινωνία

«Να ξαναβρούμε τον εαυτό μας μέσα από τη φυλακή»: Εγκαινιάστηκε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στα Χανιά

«Η σωφρονιστική πολιτική που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία δύο χρόνια εστιάζεται σε τρείς λέξεις: ασφάλεια, ανθρωπισμός, επανένταξη. Η εκπαίδευση μέσα στις φυλακές αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ευτύχης Φυτράκης


«Το σχολείο μας έχει δώσει ελπίδα. Να ξαναβρούμε τον εαυτό μας μέσα από τη φυλακή. Αισθανόμαστε ότι επιστρέφουμε στον κόσμο, στην κοινωνία. Τα όνειρα και τις ελπίδες μας δεν τα δεσμεύουν τα κάγκελα».

Με τα λόγια αυτά, κρατούμενος στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» καλωσόρισε σήμερα όλους όσους έδωσαν το «παρών» στην τελετή εγκαινίων του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί μέσα στις φυλακές, με 26 κρατούμενους μαθητές. 

Μαθητής και ο ίδιος, μίλησε για την καθημερινότητα της φυλακής, αλλά και για το πώς το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας συμβάλει στο να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες κράτησης. 

«Η σωφρονιστική πολιτική που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία δύο χρόνια εστιάζεται σε τρείς λέξεις: ασφάλεια, ανθρωπισμός, επανένταξη.

Η εκπαίδευση μέσα στις φυλακές αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ευτύχης Φυτράκης, που παραβρέθηκε στην τελετή. 

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αναφέρθηκε στα προγράμματα εκπαίδευσης που εφαρμόζονται στις φυλακές της χώρας.

Παράλληλα έκανε γνωστό, ότι μέσα στο καλοκαίρι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση κτιρίου εκπαίδευσης-απασχόλησης κρατουμένων, στον χώρο των φυλακών Χανίων. 

Ακόμα, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων, καθώς και πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι σύντομα θα λειτουργήσει και η 5η πτέρυγα της φυλακής, ενώ θα καλυφθούν και οι 50 κενές οργανικές θέσεις φυλάκων.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολλάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε για στελέχωση της με γιατρό ψυχίατρο και ένα ακόμα νοσηλευτή.

Κατά την έναρξη της τελετής, κρατούμενος, μαθητής του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, τραγούδησε το ριζίτικο τραγούδι «στον ουρανό χορεύουμε», ενώ ο διευθυντής της φυλακής, Γιάννης Κλαπάκης, αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται μέσα σε αυτή.

Μέλη του διδακτικού προσωπικού ανέπτυξαν το αντικείμενο των σπουδών που προσφέρει το σχολείο.

Την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο μητροπολίτης Κυδωνίας-Αποκορώνου, Δαμασκηνός, ενώ στο χώρο βρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)