to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να βάλουμε τέλος στον κατήφορο

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, με μια άλλη διακυβέρνηση, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας


Μετά από 10 μήνες πανδημίας, το τρίπτυχο που περιγράφει σταθερά την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι:

Πλήρες αλαλούμ στη διαχείριση της πανδημίας, από τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ μέχρι τις συνεχείς καθυστερήσεις και παλινωδίες στα λοκντάουν και το φιάσκο με τους εμβολιασμούς.

Συνέχιση κανονικά, αν όχι με αυξανόμενη σπουδή, της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της, ιδίως τώρα που η προσοχή της κοινωνίας είναι στραμμένη στην πανδημία. Ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής με πρόσχημα την πανδημία και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, η οποία παρατείνεται χωρίς να διαγράφεται ορατή προοπτική εξόδου, η κοινωνία βρίσκεται αποσβολωμένη, φοβισμένη, αβοήθητη και σε ουσιαστικό κενό ηγεσίας, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδιαφέρεται μόνο για τον επικοινωνιακό εξωραϊσμό και την εκμετάλλευση της κρίσης ως ευκαιρίας για τους ημέτερους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί να παρακολουθεί αυτήν την κατάσταση μόνον με προτάσεις για την πανδημία, τις οποίες αν η κυβέρνηση είχε εισακούσει έστω και κατ' ελάχιστον, η κατάσταση σήμερα θα ήταν σημαντικά καλύτερη.

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, με μια άλλη διακυβέρνηση, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα εντείνει τη μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση και θα συνεχίσει να επιδιώκει τον συντονισμό των δυνάμεων της προοδευτικής αντιπολίτευσης με στόχο μια μεγάλη πλειοψηφική κοινωνική συμμαχία που θα σταματήσει τον κατήφορο και θα απαλλάξει τη χώρα από τη Δεξιά.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)