to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να βάλουμε φρένο στον «πράσινο» οδοστρωτήρα της Ν.Δ.

Θυμάστε όταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υποβάθμιζε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας; Θυμάστε τι μας απαντούσαν ειρωνικά όταν τους καταγγέλλαμε πως ουσιαστικά βάζουν λουκέτο στο ΣΕΠΕ ανοίγοντας την κερκόπορτα στην εργοδοτική ασυδοσία;


Θυμάστε τα ειρωνικά τους σχόλια και τις αυστηρές τους επιπλήξεις σε εμάς τους κινδυνολόγους και καταστροφολόγους που δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε το επιτελικό τους σχέδιο για τη δήθεν αναβάθμιση του ελεγκτικού μηχανισμού που θα έφτιαχναν; Τα θυμάστε όλα αυτά;

Και αν τα ξεχάσατε, φρόντισαν προ ημερών κάποια φίλια προς την κυβέρνηση ηλεκτρονικά Μέσα να μας -και να τους- τα υπενθυμίσουν καλώντας τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναβαθμίσει το ΣΕΠΕ ώστε να αντιμετωπιστεί το όργιο των εργοδοτικών παραβάσεων που σαρώνουν την αγορά εξοργίζοντας ακόμη και αυτούς τους νεοφιλελεύθερους θιασώτες της ελεύθερης αγοράς.

Αξίζει τον κόπο να τα θυμηθούμε όλα αυτά βλέποντας σήμερα τον οδοστρωτήρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τον ελεγκτικό μηχανισμό των επιθεωρητών Εργασίας, να ισοπεδώνει και τους 36 φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών διαλύοντας ουσιαστικά το εθνικό σύστημα προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας.

Και ενώ βάζουν μπρος τον οδοστρωτήρα που θα επιβάλει την αντιπεριβαλλοντική τους πολιτική, έρχονται πάλι να μας πουν πως κάνουμε λάθος διαβεβαιώνοντας πως ό,τι κάνουν το κάνουν για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης των περιοχών Natura δίνοντας επιτελικές λύσεις.

Όπως και τότε με την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΣΔΟΕ, που θα τα αναβάθμιζαν δίνοντάς τους επί της ουσίας μια κλωτσιά προς τα κάτω, έτσι και τώρα με τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών. Διάλυση μέσω ενός θολού σχεδιασμού δήθεν αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού. Διάλυση και βόλεμα κάποιων δικών τους παιδιών στα υπό ίδρυση διοικητικά συμβούλια.

Αυτό είναι το επιτελικό τους σχέδιο και σύντομα θα αποκαλυφθεί. Όπως αποκαλύφθηκε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούσαν όταν διέλυαν την Επιθεώρηση Εργασίας. Σύντομα θα αποκαλυφθούν και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την αντιπεριβαλλοντική τους πολιτική, που θέλει τον οδοστρωτήρα της Νέας Δημοκρατίας να τσακίζει και να διαλύει έναν θεσμό με ιστορία και έργο δεκαετιών.

Για την ώρα, πέραν του απογοητευτικού γεγονότος πως η είδηση πέρασε στα ψιλά της πλειονότητας του Τύπου, θα περιμένουμε την αντίδραση των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την επίθεση του επιτελικού κράτους στο περιβάλλον. Γιατί μετά θα είναι αργά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)