to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 20.10.2020

Κοινωνία

Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Ζακ ζητά και ο ΣΦΕΑ

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1976) διαμαρτύρεται για «για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης με βάση την πρόταση της εισαγγελέως, που ρίχνει στα "μαλακά" τους αυτουργούς της δολοφονίας


Τη φωνή του με τη φωνή σωματείων και ενώσεων ενώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1976) απαιτώντας να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

«Στο όνομα της “προάσπισης” της ιδιοκτησίας δεν είναι αποδεκτή η αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου» τονίζει ο ΣΦΕΑ με αφορμή την αυριανή έναρκη της δίκης, δύο χρόνια μετά τον άγριο ξυλοδαρμού του θύματος, από καταστηματάρχες και αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται για «για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης με βάση την πρόταση της εισαγγελέως, που ρίχνει στα "μαλακά" τους αυτουργούς της δολοφονίας.

»Τέτοιες εγκληματικές και αποτρόπαιες πράξεις, δεν μπορούμε να τις αποδώσουμε στην "κακιά στιγμή". Είναι αποτέλεσμα των κοινωνικών διακρίσεων που γεννάει και αναπτύσσει η βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που καλλιεργεί το ρατσισμό, την ομοφοβία και οδηγεί στο περιθώριο κοινωνικά ευάλωτους ανθρώπους. Οι κοινωνικές διακρίσεις, ο ρατσισμός, η ομοφοβία,  δεν αντιμετωπίζονται μόνο δικαστικά. Απαιτείται επαγρύπνηση και διαρκής συλλογική και οργανωμένη πάλη από το εργατικό  και το λαϊκό κίνημα».

Τέλος ο ΣΦΕΑ απορρίπτει κάθε μορφή εκδήλωσης ρατσιστικής, ομοφοβικής, και ξενοφοβικής  συμπεριφοράς και βίας κι εκφράζει την αλληλεγγύη του στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και απαιτούμε την κρατική, δικαστική και κοινωνική στήριξη και προστασία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)