to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να σταματήσουμε τη σφαγή των Παλαιστίνιων: Ο Μιχιάρ Εκταμί, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας στο Left.gr

Ο Μιχιάρ Εκταμί είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας. Μαζί του συζητάμε τους λόγους της σφαγής που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους.


Έχουν περάσει 24 μέρες από την αρχή της σιωνιστικής δολοφονικής επίθεσης στη Γάζα. Ο απολογισμός των ημερών τραγικός: 1.360 Παλαιστίνιοι νεκροί, 7.700 τραυματίες. Από την πλευρά των επιτιθέμενων υπάρχουν 56 νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες και 3 άμαχοι νεκροί στο Ισραήλ από ρουκέτες. Η διαφορά πυρός ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και σιωνιστές τεράστια, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους...

Ο Μιχιάρ Εκταμί είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας. Μαζί του συζητάμε τους λόγους της σφαγής που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους. Όπως είναι γνωστό, το Ισραήλ χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να εξαπολύσει τη σφαγή τη δολοφονία τριών εφήβων στις αρχές Ιούλη, όπως επίσης και την ύπαρξη τούνελ απ’ όπου «διοχετεύονται όπλα για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ», σύμφωνα με τους σιωνιστές.

Στη συνέντευξη ο Μιχιάρ Εκταμί μας λέει για τη δολοφονία των εφήβων ότι η ίδια η ισραηλινή αστυνομία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα είχε ποινικά κίνητρα και δεν έχει σχέση καμιά παλαιστινιακή οργάνωση με τη δολοφονία.

Όσο αφορά τα τούνελ. Ο Μιχιάρ Εκταμί μας εξηγεί ότι μέσω των τούνελ δεν διοχετεύονται μόνο όπλα αλλά εμπορεύματα και αγαθά κάθε είδους, μιας και αποτελεί ισραηλινή πρακτική να γίνεται οικονομικός αποκλεισμός της Γάζας πολύ συχνά. Τα τούνελ στα σύνορα με την Αίγυπτο είναι μέρος της οικονομικής επιβίωσης των Παλαιστινίων.

Ο Μιχιάρ Εκταμί μας τονίζει στη συνέντευξη ότι παρά τις διαφωνίες τους όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις είναι ενωμένες απέναντι στη δολοφονική επιθετικότητα των σιωνιστών:

«Η μάχη που γίνεται σήμερα δεν είναι εναντίον της Χαμάς, αλλά κατά όλων των παλαιστινίων, όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων. Από την Αριστερά μέχρι τις θρησκευτικές ομάδες. Οι σφαίρες και οι ρουκέτες του Ισραήλ δεν ξεχωρίζουν Χαμάς ή Αριστερά ή Αλ Φατάχ».

Όσον αφορά την απαίτηση του Ισραήλ για να υπάρξει κατάπαυση πυρός να «αποστρατιωτικοποιηθεί η Γάζα», ο Μιχιάρ Εκταμί είναι κατηγορηματικός:

«Αυτός είναι ο στόχος των ισραηλινών: να έχει ένα παλαιστινιακό λαό αφοπλισμένο. Στην πραγματικότητα το Ισραήλ δεν επιθυμεί να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Επιθυμεί να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη και να υπάρξει ένα κρατίδιο παλαιστινιακό μόνο στη Γάζα και ίσως με κάποιο μέρος του Σινά».

Επομένως κατά τον Μιχιάρ Εκταμί δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής αφοπλισμός μόνο των Παλαιστινίων γιατί αυτό θα μετέτρεπε τους παλαιστίνιους σε πρόβατα επί σφαγής χωρίς καμιά δυνατότητα αντίστασης:

«Αντιγράφουν οι ισραηλινοί την εμπειρία των πρώτων αποίκων της Αμερικής στην Παλαιστίνη. Θέλουν να μας καταντήσουν τους ερυθρόδερμους της Μέσης Ανατολής».

Ο Μιχιάρ Εκταμί καυτηριάζει τη στάση Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ για την υποκριτική τους στάση να παίρνουν «ίσες αποστάσεις» μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, ενώ στην πραγματικότητα υποθάλπουν την επιθετικότητα των σιωνιστών. Για την ελληνική κυβέρνηση που έχει υπογράψει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ ο Μιχιάρ Εκταμί μας δηλώνει την απογοήτευσή του. Για τον Μιχιάρ Εκταμί το πρόβλημα είναι ένα: η κατοχή εδαφών και η καταπίεση των Παλαιστινίων και ας κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι δυτικές κυβερνήσεις την αλήθεια.

Τέλος, στη συνέντευξη με τον Μιχιάρ Εκταμί συζητάμε για την κατάσταση της Αριστεράς στην Παλαιστίνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)